Tornar a les propostes

Animac 2019

 ANIMAC - Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya 
Del 21 al 24 de febrer del 2019 a Lleida

Animac 2019, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida i amb el suport de l’ICEC – Institut Català de les Empreses Culturals, l’ICAA – Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales – i CaixaForum Lleida, entre altres col·laboradors, tindrà com a tema principal el món de l'animació stop motion, una tècnica que dona vida fotograma a fotograma a personatges de plastilina, titelles, ceràmica, fotografies, pintura sobre vidre i tants altres materials com la imaginació de l'artista pugui somiar. Tot inspirant-se en l'stop motion i jugant amb el volum, els materials i les textures tan característics d'aquesta tècnica, un any més, l'il·lustrador i animador lleidatà Carles Porta ens sorprèn amb la imatge per aquesta 23a edició d'Animac.

Animac explorarà aquesta tècnica animada, a través de projeccions, conferències i d’altres activitats especials. Es tracta d’una tècnica tan antiga que forma part dels mateixos inicis del cinema i que ara està vivint una veritable edat d’or. Permet un extens i variat ventall de subtècniques com ara la pixilació o moviment de persones foto a foto, l’animació de sorra, de titelles, de plastilina, de ceràmica, de pintura sobre vidre, entre moltes altres. Aquesta llibertat i versatilitat atorguen a aquesta tècnica un lloc central en tot el que té a veure amb l'experimentació formal i plàstica i la cerca de llenguatges propis.

 

AMB UN CARTELL AMB EL SEGELL DE L'ANIMADOR I IL·LUSTRADOR CARLES PORTA, ANIMAC 2019 BAT RÈCORDS I REP MÉS DE 1.000 PROJECTES EN LA CONVOCATÒRIA OBERTA, UN 30% MÉS QUE L’ANY ANTERIOR

A més del seu complet programa de projeccions – amb les seccions habituals de llargmetratges, curtmetratges, curts d’estudiants de tot el món, monogràfics i sèries – Animac 2019 oferirà un any més conferències i activitats de la mà dels grans de l’animació per a autors, professionals i estudiants, espectacles en directe, tallers, i la secció Petit Animac per al públic familiar.

PETER LORD, DIRECTOR I COFUNDADOR D'AARDMAN ANIMATIONS, CONVIDAT ESPECIAL D'ANIMAC 2019, ENTRE ALTRES GRANS NOMS DE L’ANIMACIÓ STOP MOTION

 

 Amb el Carnet Jove tens tarifa reduïda en l'entrada!  

Preu normal: 9€, amb el Carnet Jove: 5€

Com aconseguir la meva entrada?

 


 

    Experiència CJ a l'ANIMAC

Des de Carnet Jove t'oferim la possibilitat de guanyar un dels dos abonament dobles per assistir a la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya d'aquest 2019 i un Kit Animac (no està inclòs el viatge a Lleida). 

    Informa't i participa aquí.

 

També et pot interessar:

Pujar