Què és el Carnet Jove?

El Carnet Jove és un servei de la Generalitat de Catalunya que des de l'any 1986 té per objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves catalans a través de l'oferiment i la promoció de serveis, propostes i descomptes en diferents àmbits, entre els quals destaquen la cultura i la mobilitat internacional. Més enllà dels descomptes, des de l'any 2005 es desenvolupa el Programa Connecta't, integrat per diferents actuacions i propostes que cerquen promoure aspectes com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat i tots aquells aspectes que ens aporteu, ja que el Carnet Jove és una eina proactiva a la vostra disposició. Anualment es convoquen les Beques Carnet Jove, dotze convocatòries per facilitar-vos l'accés al món professional en els àmbits del còmic, disseny, ràdio, lletres, fotografia, realització, vestuari, caracterització, ambientació, muntatge musical, acció social i esport. Informa-te'n a www.carnetjove.cat/connectat

Gestionat per l'Agència Catalana de la Joventut, el Carnet Jove té per objectiu contribuir en la promoció i facilitació dels dos eixos d'actuació del Pla Nacional de la Joventut de Catalunya, línia principal del Govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa a polítiques de joventut: l'emancipació i la participació. A més, emmarcat en l'Associació Europea del Carnet Jove, que compta amb el suport del Consell d'Europa, el Carnet Jove té una participació activa en aquest organisme i en la promoció dels seus objectius principals: la mobilitat cultural, la participació i la informació.

Així doncs, en l'actualitat, el Carnet Jove vol ser una eina útil i amb diversitat adreçada als més de 500.000 titulars de Catalunya i a les vostres necessitats.

 


 

Què ofereix

El Carnet Jove us dóna dret com a titulars, de tot un seguit de propostes i serveis, així com més de 8.000 descomptes a Catalunya, permanents i temporals, en àmbits com la cultura, el turisme i la mobilitat, la formació, etc. i més de 60.000 descomptes arreu d'Europa.

Tanmateix, en el marc d'incentivar la mobilitat cultural dels joves europeus, el Carnet et cobreix amb una assegurança d'assistència en viatges internacional totalment de franc (per a tots els teus viatges fora de l'estat espanyol).

D'altra banda, a través de diferents propostes i actuacions del Programa Connecta't es promouen aspectes i valors com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat...

 


 

Qui pot accedir

Els destinataris del Carnet Jove són totes les persones joves d'entre 12 i 30 anys, ambdós inclosos.

Poden sol·licitar-ho totes les persones joves de Catalunya, de l'Estat espanyol i de l'estranger, sempre i quan el sol·licitin en un dels punts d'expedició situats a Catalunya, tant si hi resideixen de manera permanent com si hi estan de pas, tot i què cal que recordeu que la tramitació del carnet té una durada d'entre 7-9 dies des de la seva petició. Per poder fer la sol·licitud del teu Carnet Jove pots adreçar-te personalment a qualsevol oficina de "CaixaBank", serà imprescindible presentar el DNI o el NIE. Els menors d'edat, de 12 a 17 anys (ambdòs inclossos), només podràn fer la petició del carnet presencialment en una oficina de CaixaBank, acompanyats del pare/mare o tutor legal. Si ets major de 18 anys la petició del carnet es pot fer presencialment a oficines de CaixaBank i en línia a www.carnetjove.cat i també  pots sol·licitar-lo a imagin.

 


 

Com obtenir-lo o renovar-lo

Per obtenir el Carnet Jove, ja sigui com a nova alta o bé renovació, pots:

 • Els menors d'edat, de 12 a 17 anys (ambdós inclosos), només podran fer la petició del carnet presencialment en una oficina de CaixaBank, acompanyats del pare/mare o tutor legal.
 • Si ets major de 18 anys també pots sol·licitar-lo en línia des d'aquest portal web, o bé pots sol·licitar-lo a imagin. També pots adreçar-te a qualsevol oficina de "CaixaBank".
 • Enguany el Carnet Jove No Financer és en format digital pel què, en els 2 punts anteriors; passats uns 7-9 dies laborables des de la data de la petició, podràs fer el registre al web de Carnet Jove com a nou usuari, baixar-te l'APP "Carnet Jove CAT" fer el registre i sol·licitar mostrar el teu Carnet Jove Digital.

En el moment de sol·licitar el Carnet Jove (en qualsevol dels processos anterioment detallats) cal que presentis el DNI o el NIE, i que facis l'abonament de la quota anual de 8'65€.

 


 

Modalitats

Pots escollir entre dues modalitats de Carnet Jove, el NO Financer o el Financer*. Aquesta darrera opció es presenten versions diferents: "Moneder", targeta "Visa Electron" o "Visa Clàssic" (les dues darreres es poden solicitar a partir dels 14 anys com a beneficiaris).

En el cas de l'opció de Carnet Jove Financer, a més dels avantatges propis del Carnet Jove, s'incorporen serveis bancaris amb condicions especials (gratuïtat en la quota de la targeta, de les comissions de manteniment, etc.) així com d'altres avantatges complementaris que ofereix imagin. Podeu consultar aquí més detalls dels Carnets Joves Financers.

 

 


 

Vigència

La vigència del Carnet Jove pot ser d'un any natural (fins al 31 de desembre de l'any d'expedició), en el cas que sol·licitis el carnet entre els mesos de gener-setembre. En el cas de que sol·licitis el carnet durant el darrer trimestre de l'any (octubre-desembre), aquest serà vigent fins al 31 de desembre de l'any següent de la teva petició.

Per altra banda, si no vols sol·licitar cada any un nou carnet, pots fer la petició del carnet amb renovació automàtica informant d’un compte corrent, que pot ser de qualsevol entitat bancaria i del que has de ser titular. Amb aquesta renovació podràs gaudir del teu Carnet Jove des de la data de la petició i fins el 31 de desembre de l’any que compleixis els 31 anys. Per exemple, si demanes el Carnet Jove amb 21 anys i informes del Compte bancari, el Carnet Jove et carregarà anualment un rebut de 8,65€, import corresponent a la quota anual. Cada any, i fins que compleixis els 31 anys, se’t farà el càrrec del rebut a principis d’any. Per cancel·lar aquesta opció t'hauràs de donar de baixa voluntària o bé haver fet els 31 anys.

 


 

On utilitzar-lo

El Carnet Jove pots utilitzar-lo per tot Catalunya, a qualsevol dels mes de 4.000 entitats col·laboradores que t'ofereixen més de 8.000 descomptes, així com moltes d'altres que es van incorporant periòdicament oferint-te una infinitat de descomptes temporals (festivals, concerts, esdeveniments esportius...). Tanmateix, recorda que tots els establiments col·laboradors a Catalunya tenen en un lloc visible l'adhesiu "Aquí sí, fem descompte". En algun cas pot ser que no en disposin, però per assegurar-te'n sempre pots consultar tots els descomptes al web carnetjove.cat.

Recorda que el Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya està homologat a nivell europeu, així que tens més de 60.000 descomptes per tota Europa.

Pots consultar on pots utilitzar el Carnet Jove a través de la secció "Descomptes" d'aquest web, i també a través dels diferents mitjans de comunicació: butlletins electrònics, xarxes socials, APP...

 


 

Col·laboradors

Els descomptes del Carnet Jove a Catalunya els ofereixen entitats, empreses, organismes públics o persones físiques, sense rebre cap contraprestació econòmica a canvi. La col·laboració consisteix en un intercanvi entre ambdues parts, on  les entitats col·laboradores ofereixen un avantatge (descompte/servei), i en contraprestació el Carnet Jove ofereix la difusió comercial a través dels nostres mitjans com la web, butlletí electrònic, facebook, twitter, Instagram, entre d’altres.

Aquesta col·laboració es regula a través d'un conveni entre la Generalitat de Catalunya i els col·laboradors, i que tenen una periodicitat a llarg termini, a excepció dels descomptes temporals. Tot i que aquesta col·laboració és voluntària i gratuïta, pot ser modificada o cancel·lada, sempre que una de les parts ho requereixi.

Si vols formar part com a col·laborador del Carnet Jove de la Generalitat i oferir als joves titulars del Carnet Jove un descompte a la teva botiga, Informa-te’n aquí!

Si ets un titular de Carnet Jove, i vols que la teva botiga preferida ofereixi un descompte, t’animem a que ens la proposis i enviïs un correu electrònic a carnetjove@gencat.cat


 

Normes generals

 • El Carnet Jove està adreçat a joves d'entre 12 i 30 anys, ambdòs inclossos.
 • El Carnet Jove és d'ús personal i intransferible, motiu pel qual tan sols el titular del carnet es pot beneficiar dels descomptes que ofereix.
 • El preu del Carnet Jove és de 8,65€ del cànon anual, independentment de la data en el que es sol·liciti.
 • Els menors d'edat, de 12 a 17 anys (ambdòs inclossos), només podràn fer la petició del carnet presencialment en una oficina de CaixaBank, acompanyats del pare/mare o tutor legal. 
 • Si ets major de 18 anys la petició del carnet es pot fer presencialment en una oficina de CaixaBank i en línia a www.carnetjove.cat
 • El procés de registre al web i APP  "Carnet Jove CAT" es pot realitzar a partir de 7-9 dies laborables a partir de la data de sol·licitud.
 • Els titulars de 26 anys o més, podeu tenir alguns descomptes restringits, com la Renfe, Cinesa,..., i que també us podeu trobar amb la mateixa casuïstica en alguns països europeus. Informeu-vos-en.
 • En cas de pèrdua o robatori del Carnet Jove Financer pots adreçar-te a la teva oficina de CaixaBank o bé trucar al 902 334 334.
 • Per sol·licitar la Baixa del Servei i com a Titular del Carnet Jove, cal adreçar-se a una oficina de "CaixaBank" i sol·licitar-ho presencialment. Per confirmar la baixa és imprescindible signar la baixa del contracte a oficines.
 • Els establiments on es pot utilitzar el Carnet Jove, els pots identificar per l'adhesiu amb la imatge del carnet i el text "Aquí sí, fem descompte" que trobaràs en un lloc visible. No tots els establiments tenen visible l'adhesiu, així què, no t'estiguis de preguntar si apliquen descompte amb el Carnet Jove.
 • Els descomptes en els serveis i/o articles, es realitzarà en l'adreça dels establiments que informem en el web. Si hi hagués qualsevol altre lloc o procediment (venda anticipada), també s'informarà en la descripció del descompte.
 • Les entitats col·laboradores poden donar-se de baixa amb tres mesos d'antel·lació, per la qual cosa t'aconsellem que sempre consultis el llistat de descomptes per informar-te dels que estan vigents.
 • Les entitats col·laboradores, en cas de dubte sobre la identitat de qui presenta el Carnet Jove, poden sol·licitar, a efectes de comprovació, la presentació del DNI. En cas de constatar la utilització fraudulenta del Carnet Jove el podran retenir i ho comunicaran immediatament a les nostres oficines centrals.
 • Les entitats col·laboradores no estan obligades a fer descompte en productes o serveis rebaixats, promocions especials i quan la legislació ho impedeix.
 • "Carnet Jove" no pot respondre dels descomptes no efectuats i de les possibles variacions sobre el seu percentatge a l'estranger. En aquest cas es traslladarà la incidència a l'organització de cada país i a l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA).
 •  Si tens qualsevol dubte, suggeriment o reclamació, referent a la utilització del teu Carnet Jove ens ho pots fer arribar a carnetjove@gencat.cat o escriure a:

Agència Catalana de la Joventut
Àrea del Carnet Jove

C. Calàbria, 147
08015 Barcelona
Telèfon d'Atenció Ciutadana 012
Telèfon d'atenció al titular: 93 483 83 63 (de 9:00h. a 18:00h, de dilluns a divendres, excepte festius)
Podeu fer arribar les vostres consultes a carnetjove@gencat.cat i us respondrem per ordre d’entrada de correu.

 

 


 

Consum responsable

Consum responsable

 • Tria els productes i marques que realment necessitis i, abans de comprar, compara els preus en diferents establiments.
 • Deixa't assessorar per professionals, persones realment enteses en els productes que venen.
 • Vés amb compte amb les etiquetes: hi ha un gran nombre de productes que tenen data de caducitat, com els cosmètics, els preservatius, les piles, entre d'altres.
 • L'import marcat en el preu del producte sempre ha d'incloure l'IVA.


Defensa els teus drets

 • Demana i guarda sempre els tiquets, les factures i els rebuts de les teves compres.
 • No et tallis a l'hora de preguntar als venedors com funcionen els productes, quina és la seva durada i la garantia que tenen.
 • Si és necessari, no dubtis a utilitzar el full de reclamacions dels establiments. L'únic que has de fer és emplenar-lo per formular la teva reclamació.


Respecta el medi ambient

 • No malgastis: practica el consum sostenible. Com? Economitzant aigua, llum i calefacció, reciclant tot allò que puguis i utilitzant el transport públic.
 • Opta pels productes que tinguin un menor impacte en el nostre entorn. Llegeix la informació que trobaràs a les etiquetes per assabentar-te de les dades de fabricació i eliminació.


Les noves tecnologies

 • Atenció amb els números de telèfon que comencen per 803, 806, 807 i 905, utilitzats habitualment per a concursos, votacions de música, etc. Aquestes línies són molt més cares que la resta. Informa't del preu abans de fer-ne ús.
 • Si vols baixar-te al mòbil, mitjançant un SMS, tons, logotips o bé participar en concursos, abans de fer-ho informa't de les condicions i el preu del servei.


Per obtenir més informació pots dirigir-te a:

Generalitat de Catalunya - Agència Catalana del Consum
www.consum.cat - Tel. 012

Delegació a Barcelona: Gran Via de Carles III, 105, lletres B-1 - 08028 Barcelona
Delegació a Girona: c. Migdia, 50-52 - 17003 Girona
Delegació a Lleida: av. Segre, 7 - 25007 Lleida
Delegació a Tarragona: c. Pompeu Fabra, 1 - 43004 Tarragona
Delegació a Terres de l'Ebre: c. Montcada, 32 - 43500 Tortosa

 

 


 

*Carnet Jove, targeta no financera per a joves d'entre 12 i 30 anys (ambdues edats incloses). Carnet Jove, targeta de dèbit per a joves d'entre 14 i 30 anys (ambdues edats incloses) i de crèdit per als de 18 a 30 anys (ambdues edats incloses). Targetes emeses per l'entitat de pagament híbrida CaixaBank Payments & Consumer, E.F.C., E.P., S.A.U. (CPC), amb domicili a l’Avinguda de Manoteras núm. 20, Edifici París (28050 Madrid). Concessió de les targetes subjecta a la prèvia aprovació per part de CPC. Pots consultar els preus habitualment aplicats als serveis bancaris prestats amb més freqüència (annex 1) a: www.caixabank.cat/tarifes. Carnet Jove, targeta de prepagament per a joves d'entre 14 i 30 anys (ambdues edats incloses). Targeta emesa per l'entitat de diners electrònics Global Payments MoneyToPay, E.D.E., S.L. (M2P), amb domicili a l’Avinguda de Manoteras núm. 20, Edifici París (28050 Madrid). CaixaBank, S.A. actua com a entitat agent de les emissores de les targetes. El sistema de protecció de fons dels clients usuaris de serveis de pagament escollit per CPC i M2P és el dipòsit en un compte separat obert a CaixaBank, S.A. Publicitat emesa per imaginersGen, S.A., entitat titular de la marca comercial “imagin”, que promociona i difon el Programa Carnet Jove. imaginersGen, S.A. és agent de CaixaBank, S.A. Aquesta última té NIF A-08663619 i està inscrita en el Registre Oficial d'Entitats del Banc d'Espanya amb el codi 2100. NRI 20848 2022 17317.

 


 

Pujar

Fes-te el carnet jove ara!