Què és el Carnet Jove?

El Carnet Jove és un servei de la Generalitat de Catalunya que des de l'any 1986 té per objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves catalans a través de l'oferiment i la promoció de serveis, propostes i descomptes en diferents àmbits, entre els quals destaquen la cultura i la mobilitat internacional. Més enllà dels descomptes, des de l'any 2005 es desenvolupa el Programa Connecta't, integrat per diferents actuacions i propostes que cerquen promoure aspectes com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat i tots aquells aspectes que ens aporteu, ja que el Carnet Jove és una eina proactiva a la vostra disposició. Anualment es convoquen les Beques Carnet Jove, deu convocatòries per facilitar-vos l'accés al món professional en els àmbits del còmic, disseny, ràdio, lletres, fotografia, grafisme, vestuari, caracterització, ambientació i muntatge musical. Informa-te'n a www.carnetjove.cat/connectat

Gestionat per l'Agència Catalana de la Joventut, el Carnet Jove té per objectiu contribuir en la promoció i facilitació dels dos eixos d'actuació del Pla Nacional de la Joventut de Catalunya, línia principal del Govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa a polítiques de joventut: l'emancipació i la participació. A més, emmarcat en l'Associació Europea del Carnet Jove, que compta amb el suport del Consell d'Europa, el Carnet Jove té una participació activa en aquest organisme i en la promoció dels seus objectius principals: la mobilitat cultural, la participació i la informació.

Així doncs, en l'actualitat, el Carnet Jove vol ser una eina útil i amb diversitat adreçada als més de 500.000 titulars de Catalunya i a les vostres necessitats.

 


 

Què ofereix

El Carnet Jove dóna dret a gaudir als seus titulars de tot un seguit de propostes i serveis, així com més de 8.000 descomptes a Catalunya, permanents i temporals, en àmbits com la cultura, el turisme i la mobilitat, la formació, etc. i més de 60.000 descomptes arreu d'Europa.

Tanmateix, en el marc d'incentivar la mobilitat cultural dels joves europeus, el Carnet et cobreix amb una assegurança d'assistència en viatges internacional totalment de franc (per a tots els teus viatges fora de l'estat espanyol).

D'altra banda, a través de diferents propostes i actuacions del Programa Connecta't es promouen aspectes i valors com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat...

 


 

Qui pot accedir

Els destinataris del Carnet Jove són tots els joves d'entre 12 i 30 anys, ambdós inclosos.

Poden accedir-hi els joves de l'estat espanyol i de l'estranger, sempre que el sol·licitin en un dels punts d'expedició situats a Catalunya, tant si hi resideixen de manera permanent com si hi estan de pas. Per poder fer la petició del teu Carnet Jove en qualsevol oficina de "CaixaBank", serà necessari presentar el DNI o el NIE.

 


 

Com obtenir-lo

Per obtenir el Carnet Jove, pots adreçar-te a qualsevol oficina de "CaixaBank". En uns 7-9 díes habils, depenent de la via de petició (oficines de "CaixaBank" o Internet) i de la data de sol·licitud del carnet, podràs passar a recollir el Carnet Jove definitiu a l'oficina de CaixaBank que hagis escollit. Si ho prefereixes, i tens entre 18 i 30 anys, també pots sol·licitar-lo des d'aquest mateix web, omplint el formulari en línia

D'altra banda, pots fer-te el Carnet Jove provisional, el qual et lliuraran al moment i que serà vàlid únicament a Catalunya durant 30 dies. El carnet provisional s'expedeix a l'Oficina Jove de Calàbria, situada al C. Calàbria,147 de Barcelona. Abans que finalitzi la validesa d'aquest carnet provisional, caldrà que t'adrecis a una oficina de "CaixaBank" per sol·licitar el teu carnet definitiu.

En el moment de sol·licitar el Carnet Jove (en qualsevol dels processos) cal que presentis el DNI o el NIE, i que abonis la quota anual de 7'90€.

 


 

Modalitats

Pots escollir entre dues modalitats de Carnet Jove, el no financer o el financer. Aquesta darrera opció es presenten versions diferents: "moneder", targeta "Visa Electron", "Visa Estrella" o "Visa Clàssic" (les dues darreres limitades a majors de 18 anys).

En el cas de l'opció de Carnet Jove financer, a més dels avantatges propis del Carnet Jove, s'incorporen serveis bancaris amb condicions especials (gratuïtat en la quota de la targeta, de les comissions de manteniment, etc.) així com d'altres avantatges complementaris que ofereix el programa per a joves de "CaixaBank", com a entitat emissora del carnet.

Més informació del Carnet Jove no financer / Carnet Jove Moneder / Financer - VISA Electron / Financer - VISA Estrella / Financer - VISA Classic / Carnet Virtual

 


 

Vigència

La vigència del Carnet Jove pot ser d'un any natural (fins al 31 de desembre de l'any d'expedició), en el cas que sol·licitis el carnet entre els mesos de gener-setembre. En el cas de que sol·licitis el carnet durant el darrer trimestre de l'any (octubre-desembre), aquest serà vigent fins al 31 de desembre de l'any següent.

Per altra banda, si es vol, el Carnet Jove pot ser vigent fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 31 anys. En aquesta darrera situació voluntària, denominada renovació automàtica, el cànon anual del carnet de cada any es fa efectiva mitjançant un càrrec en el compte bancari (c/c o llibreta d'estalvis de qualsevol entitat bancària) informat en el moment de sol·licitar el carnet, i que tan sols s'utilitzarà per al cobrament de la quota anual de 7'90€ del Carnet Jove, prevista a principis de cada any i fins la data de caducitat.

 


 

On utilitzar-lo

El Carnet Jove pots utilitzar-lo per tot Catalunya, a qualsevol dels mes de 3.500 entitats col·laboradores que t'ofereixen més de 8.000 descomptes, així com moltes d'altres que es van incorporant periòdicament oferint-te una infinitat de descomptes temporals (festivals, concerts, esdeveniments esportius...). Tanmateix, recorda que tots els establiments col·laboradors a Catalunya tenen en un lloc visible l'adhesiu "Aquí sí, fem descompte".

Recorda que el Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya està homologat a nivell europeu, així que tens més de 60.000 descomptes per tota Europa.

Pots consultar on pots utilitzar el Carnet Jove a través de la secció "Descomptes" d'aquest web, i també a través dels diferents mitjans de comunicació: butlletins electrònics, xarxes socials, APP...

 


 

Col·laboradors

Els descomptes del Carnet Jove a Catalunya en els diferents serveis i productes són oferts per un seguit d'entitats, empreses, organismes públics o persones que els ofereixen als titulars sense cap contraprestació econòmica a canvi.

Aquesta col·laboració es regula a través d'un conveni entre la Generalitat de Catalunya i els col·laboradors i normalment tenen una periodicitat a llarg termini, a excepció dels descomptes temporals. Tot i això, com que aquesta col·laboració és voluntària i gratuïta, es pot cancel·lar sota petició de qualsevol de les dues parts, motiu pel qual t'aconsellem que sempre consultis la llista actualitzada dels establiments col·laboradors.

Tanmateix, si t'agradaria tenir descompte a les botigues on vas habitualment, l'animem que siguis tu mateix qui els proposi de fer descompte. Informa-te'n aquí!

 


 

Normes generals

 • El Carnet Jove és d'ús personal i intransferible, motiu pel qual tan sols el titular del carnet es pot beneficiar dels descomptes que ofereix.
 • El procés de registre al web i APP del Carnet Jove no es pot realitzar fins passades 48h. des de la data de sol·licitud del carnet.
 • Els titulars de més de 26 anys podeu tenir alguns descomptes restringits, per exemple els LKXA, o en alguns països europeus. Informeu-vos-en.
 • En cas de pèrdua o robatori del Carnet Jove cal que passis per l'oficina de "CaixaBank" on el vas demanar, o en el cas que sigui financer, que truquis al 902 334 334.
 • Els llocs on es pot utilitzar el Carnet Jove els identificaràs per l'adhesiu amb la imatge del carnet i el text "Aquí sí, fem descompte" que trobaràs a l'entrada de l'establiment.
 • L'aplicació dels descomptes en els serveis i/o articles es realitzarà en l'adreça dels col·laboradors que s'indica per a cada cas. Si hi hagués qualsevol altre lloc o procediment (venda anticipada), caldrà informar-se'n en cada cas.
 • Les entitats col·laboradores poden donar-se de baixa amb tres mesos d'antel·lació, per la qual cosa t'aconsellem que sempre consultis el llistat de descomptes per informar-te dels que estan vigents.
   
 • Les entitats col·laboradores, en cas de dubte sobre la identitat de qui presenta el Carnet Jove, poden sol·licitar, a efectes de comprovació, la presentació del DNI. En cas de constatar la utilització fraudulenta del Carnet Jove el podran retenir i ho comunicaran immediatament a les nostres oficines centrals.
   
 • Les entitats col·laboradores no estan obligades a fer descompte en productes o serveis rebaixats, promocions especials, pagaments amb targeta financera i quan la legislació ho impedeix.
 • "Carnet Jove" no pot respondre dels descomptes no efectuats i de les possibles variacions sobre el seu percentatge a l'estranger. En aquest cas es traslladarà la incidència a l'organització de cada país i a l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA).
 • Si tens qualsevol dubte, suggeriment o reclamació sobre la utilització del teu Carnet Jove ens ho pots fer arribar a carnetjove@gencat.cat o escrivint-nos a:


Agència Catalana de la Joventut
Àrea del Carnet Jove

C. Calàbria, 147
08015 Barcelona
Telèfon d'Atenció Ciutadana 012
Telèfon d'atenció al titular: 93 483 83 46 (de 9h. a 14h, de dilluns a divendres)

 


 

Consum responsable

Consum responsable

 • Tria els productes i marques que realment necessitis i, abans de comprar, compara els preus en diferents establiments.
 • Deixa't assessorar per professionals, persones realment enteses en els productes que venen.
 • Vés amb compte amb les etiquetes: hi ha un gran nombre de productes que tenen data de caducitat, com els cosmètics, els preservatius, les piles, entre d'altres.
 • L'import marcat en el preu del producte sempre ha d'incloure l'IVA.


Defensa els teus drets

 • Demana i guarda sempre els tiquets, les factures i els rebuts de les teves compres.
 • No et tallis a l'hora de preguntar als venedors com funcionen els productes, quina és la seva durada i la garantia que tenen.
 • Si és necessari, no dubtis a utilitzar el full de reclamacions dels establiments. L'únic que has de fer és emplenar-lo per formular la teva reclamació.


Respecta el medi ambient

 • No malgastis: practica el consum sostenible. Com? Economitzant aigua, llum i calefacció, reciclant tot allò que puguis i utilitzant el transport públic.
 • Opta pels productes que tinguin un menor impacte en el nostre entorn. Llegeix la informació que trobaràs a les etiquetes per assabentar-te de les dades de fabricació i eliminació.


Les noves tecnologies

 • Atenció amb els números de telèfon que comencen per 803, 806, 807 i 905, utilitzats habitualment per a concursos, votacions de música, etc. Aquestes línies són molt més cares que la resta. Informa't del preu abans de fer-ne ús.
 • Si vols baixar-te al mòbil, mitjançant un SMS, tons, logotips o bé participar en concursos, abans de fer-ho informa't de les condicions i el preu del servei.


Per obtenir més informació pots dirigir-te a:

Generalitat de Catalunya - Agència Catalana del Consum
www.consum.cat - Tel. 012

Delegació a Barcelona: Gran Via de Carles III, 105, lletres B-1 - 08028 Barcelona
Delegació a Girona: c. Migdia, 50-52 - 17003 Girona
Delegació a Lleida: av. Segre, 7 - 25007 Lleida
Delegació a Tarragona: c. Pompeu Fabra, 1 - 43004 Tarragona
Delegació a Terres de l'Ebre: c. Montcada, 32 - 43500 Tortosa

 

 

Pujar

Fes-te el carnet jove ara!