#SOMJOVES

S'obre la sisena edició dels premis Mobile Learning Awards!

Al teu centre educatiu heu fet algun projecte utilitzant la tecnologia mòbil?
Ets estudiant universitari i has aplicat  l’ús de la tecnologia mòbil a algun projecte educatiu?
Si és així, no ho deixis passar. S'obre la sisena edició dels premis Mobile Learning Awards!


Aquest concurs mostra la cara més educativa del Mobile World Congress. L’objectiu és reconèixer la tasca innovadora i impulsar la integració i els usos de la tecnologia mòbil als centres educatius.

Els centres catalans ja poden participar en el concurs que premia les iniciatives educatives a través de dispositius mòbils, i que s’emmarca dins del programa mSchools. Ja està oberta la inscripció del concurs, que enguany celebra la sisena edició i que està organitzat per la Mobile World Capital Barcelona amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA.

El període d’inscripció s’ha iniciat el passat 12 de desembre i finalitza l’11 de febrer de 2018 a les 12:00 hores. La cerimònia dels Mobile Learning Awards tindrà lloc en el marc del Mobile World Congress, el dijous dia 1 de març de 2018.

Els mSchools Mobile Learning Awards 2018 proposen dues modalitats de concurs:

 • Millors experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals, en què es seleccionaran les millors experiències i propostes d’aula desenvolupades pels docents i estudiants universitaris respectivament, i que tinguin com a objectiu l’ús innovador de les tecnologies digitals.
   
 • Escoles Innovadores en l’Aplicació de les Tecnologies Digitals, amb la finalitat de donar a conèixer les diferents vies d’integració de les tecnologies digitals a tots els centres docents de Catalunya, mitjançant unes propostes concretes de desenvolupament i implementació. També s’incorpora com a finalitat fer visibles les accions que les AMPA/AFA de les Escoles i Instituts de Catalunya duen a terme en el procés d'aplicació de les tecnologies digitals en el seu centre educatiu.

Consulta els terminis i els requisits a:

 

 


 

Digues la teva sobre la informació juvenil!

Has utilitzat mai un Servei d'Informació Juvenil? Si no ho has fet, com trobes la informació que necessites? Si tens de 15 a 29 anys ens interessa la teva opinió!

ERYICA, l’Àgència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil, de la qual forma part l’Agència Catalana de la Joventut, està duent a terme una enquesta per poder establir les necessitats, tendències i temes més rellevants en informació juvenil. Aquesta enquesta forma part d’una recerca a nivell europeu per poder avançar en la Nova Estratègia de Joventut de la Unió Europea.

Ens ajudes a millorar responent l’enquesta? Tens fins al 14 de desembre per dir la teva!
Entra-hi a https://www.surveymonkey.com/r/99KSZT6

 


 

Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

El Gran Recapte d'Aliments al 2016 va recollir 4.374.000 kg en més de 1.837 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 23.715 voluntaris. La fita per a l'edició del 2017 és tornar assolir una xifra similar gràcies a la col·laboració dels voluntaris i donants.


Els Bancs d'Aliments a Catalunya

Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:

 • La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col•laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
 • La seguretat d'una distribució justa: sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
 • La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
 • La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.

Els objectius bàsics dels Bancs d'Aliments són:

 • Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
 • Participar en la reducció de l'exclusió, col•laborant en la consolidació d'un món més habitable.
 • Contribuir a l'exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
 • Promoure la utilització més eficient dels recursos.
 • Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.


La contribució de la Distribució al GRAN RECAPTE:

Les cadenes d’aliments tenen una funció important en l’èxit d’aquesta campanya, ja que contribueixen de diverses maneres:

 • Cedint espais del punt de venda i emmagatzemant els materials necessaris per dur a terme la campanya.
 • Es fan càrrec de la logística necessària per a que els aliments arribin al Banc d’Aliments o a les entitats benèfiques assignades. Per donar una idea del que suposa aquesta contribució, explicarem que els aliments es traslladen primer dels punts de venda a magatzems centrals de la pròpia distribució i d’aquí al Banc d’Aliments o les entitats assignades; cadascun dels dos trasllats de la quantitat de quilos abans esmentada, col·locats en el que anomenem “banyeres” (grans capses de cartró) fan necessari un moviment aproximat d’uns 390 grans tràilers o 1560 camions.
 • Finalment la majoria de cadenes d’aliments que participen en la campanya, fan la seva pròpia donació, en funció de la quantitat recaptada als seus establiments.


El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans

L'any passat van ser 25.000 voluntaris en tot Catalunya i enguany l'objectiu son 27.500. Si vols ajudar-nos a fer arribar aliments a qui més ho necessita, fes-te voluntari o coordinador d'un punt de recollida els dies 1 i 2 de desembre. T’animem a registrar-te com a voluntari o com a coordinador a la demarcació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona!!

Inscriu-te com a voluntari a https://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/

 


 

iFest - Ets jove i vols participar en la gran festa de la tecnologia, la ciència, la innovació i la disrupció?

NO ET PERDIS AQUESTA OPORTUNITAT!

El proper 30 de novembre el Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà la segona edició de l’iFest. Sota el lema ‘the young leaders interaction fest’, la cita ineludible per al món de la tecnologia, la ciència, la innovació i la disrupció reunirà enguany més de 6.000 joves.

Ets jove, estudiant d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters o doctorat? Vols compartir aquesta experiència amb persones joves que provenen de tots els racons del país. T’hi esperem!

L’iFest inclourà enguany:

 • el Meet Inspiration, espai que tornarà a conduir el periodista Lluís Marquina i inclourà una quinzena de ponències curtes i inspiradores sobre les ultimes tendències en ciència i tecnologia de la mà dels seus protagonistes;
 • el Virtual Discovery, una exposició virtual de projectes i idees d’èxit a càrrec de Pangea Reality a la qual s’accedirà mitjançant una app de realitat augmentada i gamificació;
 • el Teachers Workshop, un taller dedicat específicament als professors que acompanyaran els joves (al voltant de 2.000); i
 • el Dream BIG Challenge Imagine, el taller d’innovació disruptiva conduit pel multiemprenedor Xavier Verdaguer que ja es va celebrar en la primera edició de l’iFest, enfocat com una competició per equips de projectes emprenedors.

Durant tot el dia, els assistents podreu  impregnar-vos de tecnologia, accedir a ponències inspiradores, conèixer de primera mà projectes i idees d’èxit i participar en un taller d’innovació organitzat pel conegut multiemprenedor Xavier Verdaguer.

Inscripcions a:
Per poder venir a l’iFest cal realitzar la inscripció abans del 13 de novembre de 2017, aquesta inscripció pot ser individual o en grup. (L’aforament és limitat i per ordre d’inscripció).

Per poder participar en algunes activitats de l’iFest com per exemple el Dream BIG Challenge és necessari apuntar-se com a equip tot i que si s’ha realitzat una inscripció individual sempre es podrà participar adherint-se a través les Apps dissenyades per seguir l’esdeveniment.

Inscripcions en grup: http://bit.ly/2zkOshJ    
La data límit per a fer la inscripció és el dia 13 de novembre, cada membre de l’equip rebrà un correu electrònic per completar les dades d’acreditació i formalitzar la inscripció: data límit 20 de novembre.

Inscripcions individuals: http://bit.ly/2xCCaPP (La data límit per a fer la inscripció és el dia 13 de novembre).

Més informació a: http://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/emprenedoria/intern/ifest/

 


 

JOVE, estàs pensant en fer-te autònom? T’has fet autònom recentment? Estàs inscrit a la Garantia Juvenil?

Es posa en marxa els ajuts a l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil

Es tracta d'un ajut econòmic per tal de facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys acollits al Programa de Garantia Juvenil, mitjançant l'autoocupació.

L’objectiu dels ajuts és garantir uns ingressos mínims als joves que es constitueixen com a treballadors autònoms.

Cal haver tramitat l’alta a la Seguretat Social en el règim de treballador autònom o mutualitat de col•legi professional entre l’1 de setembre de 2016 i el 10 d’octubre de 2017.

Termini de presentació de sol·licituds: 10 d’octubre de 2017.

Més informació sobre els tràmits de sol·licitud aquí.
No ho deixis passar!

Apunta’t a la Garantia juvenil: http://garantiajuvenil.gencat.cat/ca/apunta-thi

 

NETWORKING D’OCUPACIÓ JOVE

Ets jove amb estudis universitaris de la Conca de Barberà, la Cerdanya, el Pallars Jussà o d’un altre territori però et podria interessar trobar feina en aquestes comarques?

NO ET PERDIS AQUESTA OPORTUNITAT!

El Programa Odisseu, de foment del retorn dels joves a medi rural posa en marxa aquesta iniciativa.
Les jornades de networking es duran a terme:

 • divendres 6 d’octubre de 2017 a Montblanc
 • dissabte 7 d’octubre de  2017 a Puigcerdà
 • divendres 13 d’octubre de  2017 la Pobla de Segur

Hi participaran empreses de la comarca que estan interessades en contactar amb joves i atraure el talent a la seva companyia!
No t’ho perdis!

Més informació i inscripcions a:


JORNADA NETWORKING D’OCUPACIÓ JOVE A LA CONCA DE BARBERÀ

Títol: II CYCLING WORK
Data: 6 d’octubre de 2017
Lloc: Concactiva
Horari: 9.30 - 14.00 h
Àmbit temàtic: Ocupació
Inscripció i més informació a: http://www.concajove.cat/destaquem1.php


JORNADA NETWORKING JOVE A LA CERDANYA

Títol:  Networking Cultivant “emprenedors”
Data: dissabte 7 d’octubre de  2017
Lloc: Consell Comarcal de la Cerdanya
Horari:: 10 -14.15h  i de  16 a 19h
Àmbit temàtic: Emprenedoria  de 10  a 14:15h  i Ocupació de 16 a 19h
Inscripció i més informació a: http://www.odisseujove.cat/networking-v-fira-del-treball/


JORNADA NETWORKING D’OCUPACIÓ JOVE AL PALLARS JUSSÀ

Títol: ARRELA’T AL PALLARS JUSSÀ Joves, talent i desenvolupament
Data:  divendres 13 d’octubre de  2017
Lloc: sala C-13 de la Pobla de Segur.
Horari:: 18h. - 22h.  aprox.   
Àmbit temàtic: Emprenedoria
Inscripció i més informació a: http://www.pallarsjussa.cat/noticies/noticies/3218-jornada-arrela-t-al-pallars-jussa  
Inscripcions fins el 9 d’octubre a: joventut@pallarsjussa.cat. Per telèfon al 973 65 48 18


QUÈ ÉS EL PROGRAMA ODISSEU?

És un programa impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col•laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

Amb Odisseu es vol promoure i facilitar el retorn del talent jove cap al medi rural, donant a conèixer als i les joves les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu pro¬jecte professional, siguin o no originaris d’aquests. A través de diferents activitats, el programa Odisseu connecta joves, empreses i recursos de promoció econòmica i desenvolupament local dels territoris rurals.

+INFO sobre el programa Odisseu: http://www.odisseujove.cat/

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Vols emprendre? Tens ganes de conèixer les possibilitats que existeixen?

Coneix el programa Catalunya Emprèn 2017-2020, que promou la formació del talent emprenedor entre els joves

Hi pots trobar suport a la teva iniciativa, la possibilitat de contactar amb persones per parlar del teu negoci o projecte, així com diferents recursos per desenvolupar-lo.

La Generalitat de Catalunya dóna continuïtat al programa Catalunya Emprèn, consolidant una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya.

Entre els principals reptes del programa per als propers quatre anys es troba promoure la formació en emprenedoria entre els joves. Aquest programa diferents iniciatives:

Xarxa Emprèn: ofereix un servei de suport a l'emprenedoria per a la creació d’empreses, on pots trobar informació, assessorament, formació i recolzament en el procés de consolidació del teu projecte.

@EmprenSocial: fomenta l’ecosistema de l’emprenedoria social amb la participació d’entitats i institucions socials.

Aracoop: dona a conèixer el paper de l’economia social i cooperativa com a model empresarial competitiu. Ofereix formació, acompanyament a la internacionalització i assessorament.

Programa Consolida’t: impulsa accions que afavoreixin el treball autònom en el mercat de treball, fent possible creixement i competitivitat al mateix temps.

Start up Catalonia: promou l’acceleració de les start-ups, d’empreses innovadores amb potencial de creixement, mitjançant l’acceleració de les vendes i la internacionalització.

Programa d’Emprenedoria corporativa: afavoreix la connexió entre empreses mitjanes i grans ja consolidades i les start-ups, les persones emprenedores, les investigadores i les petites empreses, per afavorir-ne la col·laboració.

#ServeisPerEmprendre: recull tots el serveis d’emprenedoria actualment existents a Catalunya.

Si tens cap dubte o et cal algun assessorament, contacta amb la teva Oficina Jove més propera:

Pots trobar més informació del programa Catalunya empren a:

 

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

 


 

La Garantia Juvenil: aquesta tardor, més oportunitats!

Apunta't a la Garantia Juvenil!

Coincidint amb l’arrencada del curs 2016-2017, la Generalitat de Catalunya ha donat un nou impuls a la Garantia Juvenil!

Fins ara, ja s’han inscrit al programa més de 46.100 joves catalans, dels quals 18.000 han obtingut un contracte laboral i gairebé 26.000 més han participat (o estan participant) de programes de formació, de pràctiques laborals o d’algun itinerari d’emprenedoria per desenvolupar una idea de negoci.

 

JOVE! Quines novetats t’oferim?

La principal novetat d’aquesta tardor és l’oferta 2.250 contractes de 6 mesos per a joves amb títols universitaris, amb titulacions de cicles formatius mitjà o superior o bé que hagueu obtingut un certificat de professionalitat.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments i entitats sense afany de lucre, arreu del territori, i s’adrecen especialment a aquells joves que intenteu accedir per primer cop al mercat laboral i que esteu buscant una experiència laboral relacionada amb els vostres estudis.

 

Què et cal per poder optar a aquests contractes?

 • Complir els requisits (que pots consultar a http://garantiajuvenil.gencat.cat) i fer la inscripció al sistema de Garantia Juvenil.
 • Acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional (de grau mig o superior), de títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que t’habiliti per a l'exercici professional
 • Complir els criteris que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques
 • Estar inscrit com a persona demandant d'ocupació no ocupada (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si vols més informació sobre aquests contractes et pots adreçar a:

NO HO DEIXIS PASSAR!

 

Pujar