#SOMJOVES

Jove! Vols participar en un càsting?

La productora Setmàgic Audiovisual en coproducció amb Televisió de Catalunya i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona estan treballant en l’actualitat en el projecte “SEXIS”.

Què és SEXIS?

SEXIS és un webdoc, és a dir, una web amb contingut de vídeo interactiu tipus documental  sobre la sexualitat en adolescents.

Aquest webdoc es podrà veure a través de la pàgina web de Televisió de Catalunya i pretén ser una eina d’informació i consulta pels joves, feta pels propis joves. Ha de ser un recurs amè, senzill i didàctic que permeti informar-se i aprendre sobre la sexualitat, així com trencar tabús i estereotips i que en definitiva ajudi a tots els joves.

Què busquem?

Joves entre 15 i 17 anys, de qualsevol població, de qualsevol origen, religió, classe social, o condició física, que vulguin parlar de sexualitat de forma natural, sense complexos i que vulguin ajudar a altres joves a través de les seves opinions i reflexions.  

És igual si has tingut alguna experiència sexual o no, lo important es que vulguis participar en un projecte educatiu i transformador.

I com es farà això?

No estareu sols, un equip de psicòlogues us ajudaran i guiaran en el procés a través de preguntes, jocs i reflexions que us faran.

M’interessa!

Tant si vols rebre més informació com apuntar-te, envia un e-mail a info@setmagic.com amb els teu nom i cognoms, edat i població on vius.

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

 


 

Vols treballar durant les festes nadalenques?

És possible que estiguis pensant treballar durant les festes nadalenques o, fins i tot, ho volies fer altres anys i sempre arribaves tard.

Doncs, no t’ho pensis més! Ara és el moment.

Moltes empreses cerquen personal per cobrir places durant la temporada de Nadal. Aquestes feines són temporals, de jornada completa, parcial o per hores. Les campanyes de reclutament de personal per a la campanya nadalenca acostumen a començar a finals d’octubre o a principis de novembre. Es preveu que la campanya 2016 sigui la millor campanya dels últims anys amb un augment de les contractacions d'un 11,5% més que a l'any 2015. Per cercar una feina per Nadal, has de seguir els mateixos passos que per buscar una feina estable.
Els llocs i els tipus de feina característics de la campanya nadalenca són els següents.

Sector comerç
És el viver de feina nadalenca per excel•lència. La tradicional febrada consumista del període de Nadal fa que centres comercials, grans magatzems, botigues de barri, o supermercats, necessitin cobrir llocs de treball com dependent/a, reposador/a, caixer/a, atenció al client, embolicador/a, mosso/a de magatzem...
Les tasques consisteixen a assessorar els clients sobre els productes i vendre’ls. Al magatzem, es necessiten joves que controlin els estocs i que carreguin i descarreguin la mercaderia.

Sector hostaleria
Bars, restaurants i hotels de les zones cèntriques de la ciutat o d’àrees d’oci necessiten cobrir llocs de treball d’ajudant de cambrer/a, cambrer/a, ajudant de cuina, cuiner/a, càtering, etc.    
Les tasques consisteixen bàsicament a atendre amablement la clientela, ajudar a preparar el menjar i servir-lo, repartir-lo a domicili, etc. És de gran utilitat tenir el carnet de manipulador/a d’aliments i conèixer idiomes.

Sector serveis
El creixement del comerç electrònic genera una necessitat de personal que atengui les comandes "on line", així com empaquetadors.
Es necessiten en aquestes dates missatgers, repartidors de paquets o repartidors de publicitat. En principi, no et demanaran una formació acadèmica específica encara que en alguns casos serà imprescindible tenir vehicle propi ja sigui moto, cotxe o furgoneta.

Sector de lleure
En una època d’aturada escolar s’organitzen moltes activitats per a la quitxalla. Es necessitaran monitors/es de lleure per a parcs de Nadal, parcs infantils, ludoteques i altres festes nadalenques.
Per treballar de monitor/a és necessari tenir el títol que ho acredita. Habitualment, es prioritza experiència prèvia. L’horari de treball és molt divers i depèn de l’activitat i del lloc on es desenvolupi.

Sector esports d’hivern
El Nadal i per extensió l’hivern és temps de neu i aquestes instal·lacions necessitaran cobrir llocs de treball, no només els específics relacionats amb l’esquí (pisters, trepitjaneus, etc.), sinó també dels altres sectors descrits en aquest article (botigues, restaurants, etc.).
D’altra banda, hi ha molts municipis que obren pistes de gel durant el període nadalenc.

Altres feines
Aquests dies amb tantes festes, els pares i mares necessitaran cangurs per a la mainada, o professors de classes particulars per als nens i nenes que les necessitin.
D’altra banda, hi ha indústries que necessiten personal per substituir persones que fan vacances o per cobrir puntes de feina.

On cercar les ofertes de feina nadalenca
Internet està guanyant molt terreny als sistemes convencionals de recerca de feina. Per tant, la forma més directa és anar als webs de les empreses dels sectors que acabem de descriure. A no ser que siguin empreses molt petites, la majoria tenen pàgina web, on haureu de buscar la secció per a treballar amb ells. Aquesta secció acostuma a anomenar-se “treballar amb nosaltres”.
Evidentment, els serveis públics d’ocupació o les empreses de treball temporal també són una opció per trobar feina al Nadal. I en els cas de botigues o negocis petits, caldrà estar atents als cartells que puguin col·locar a les portes o aparadors.

Treballar al Nadal et pot servir per moltes coses: finançar-te els teus estudis, finançar-te aquell viatge amb el que somnies o comprar aquella cosa que et fa tanta il·lusió. I et servirà també per a quelcom igual o més important: ampliar el teu currículum o, fins i tot, encetar-lo.

Trobaràs més informació a: http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/oficina_jove_de_treball/borsa_treball/

No ho deixis passar, i apunta’t a la BORSA DE TREBALL JOVE: http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/oficina_jove_de_treball/borsa_treball/apuntat-a-la-borsa-de-treball/

 


 

La Garantia Juvenil: aquesta tardor, més oportunitats!

Apunta't a la Garantia Juvenil!

Coincidint amb l’arrencada del curs 2016-2017, la Generalitat de Catalunya ha donat un nou impuls a la Garantia Juvenil!

Fins ara, ja s’han inscrit al programa més de 46.100 joves catalans, dels quals 18.000 han obtingut un contracte laboral i gairebé 26.000 més han participat (o estan participant) de programes de formació, de pràctiques laborals o d’algun itinerari d’emprenedoria per desenvolupar una idea de negoci.

 

JOVE! Quines novetats t’oferim?

La principal novetat d’aquesta tardor és l’oferta 2.250 contractes de 6 mesos per a joves amb títols universitaris, amb titulacions de cicles formatius mitjà o superior o bé que hagueu obtingut un certificat de professionalitat.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments i entitats sense afany de lucre, arreu del territori, i s’adrecen especialment a aquells joves que intenteu accedir per primer cop al mercat laboral i que esteu buscant una experiència laboral relacionada amb els vostres estudis.

 

Què et cal per poder optar a aquests contractes?

  • Complir els requisits (que pots consultar a http://garantiajuvenil.gencat.cat) i fer la inscripció al sistema de Garantia Juvenil.
  • Acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional (de grau mig o superior), de títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que t’habiliti per a l'exercici professional
  • Complir els criteris que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques
  • Estar inscrit com a persona demandant d'ocupació no ocupada (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si vols més informació sobre aquests contractes et pots adreçar a:

NO HO DEIXIS PASSAR!

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Presenta’t als Premis Recerca Jove 2016!

Tens entre 14 i 23 anys?
Has fet un bon treball de recerca i no vols que es quedi en un calaix?

Presenta’l als Premis Recerca Jove 2016!

L’ Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya posa en marxa els Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2016).
Es premien els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l'esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d'altres valors.

Aquest premi vol distingir l'esforç dels i les alumnes de segon cicle d'ensenyament secundari obligatori i dels i les alumnes d'educació postobligatòria i també recompensar la tasca dels centres d'educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria.

Qui es pot presentar?

  • els i les alumnes d’educació secundària, de forma individual o en grup, que tingueu entre 14 a 23 anys d’edat i que estigueu fent el segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior.
  • els centres d'ensenyament secundari.

Fins quan et pots presentar?
El termini presentació sol·licituds és del 24 de maig fins el 22 de setembre de 2016 (inclòs) per a tots els cursos.

Entra i coneix tots els detalls dels Premis de Recerca 2016 a: http://jovecat.gencat.cat/ca/detalls/ActivitatAgenda/Premis-Recerca-Jove-2016#Preus

L’any 2015 es van lliurar 75 premis, de 750 euros cadascun, als millors treballs.
Si vols conèixer els passos a fer per a presentar-te, entra aquí!

No ho dubtis més i presenta el teu treball de recerca!

 


 

Programa EURECAT: més que una feina, passió per la tecnologia

Si ets jove, estàs cercant la teva primera experiència laboral i t’apassiona la tecnologia, el Centre Tecnològic de Catalunya t’ofereix l’oportunitat d’aconseguir-ho. Fes-te amb una de les 100 places ofertes durant els anys 2016 i 2017!

El programa està adreçat a estudiants que estiguin cursant o hagin finalitzat, com a màxim dins dels darrers cinc anys, estudis oficials universitaris (grau, màster, doctorat, post doctorat) o cicles formatius de grau superior o FP dual. Caldrà, també, tenir aprovats un 80% dels crèdits de la titulació i no disposar de cap experiència laboral en les àrees en què es volen desenvolupar les pràctiques. Aquestes tindran una durada d'entre sis mesos i dos anys, i es realitzaran en alguna de les 16 àrees de coneixement d’EURECAT.

Hi ha dues modalitats de contracte en funció de si ets titulat/da o estudiant. Els titulats/es tindran un contracte laboral de pràctiques. El salari brut anual oscil•larà entre 12.000 i 25.000 €.
Els estudiants tindran un conveni de pràctiques formatives, on la relació serà de caràcter no laboral. La compensació econòmica es determinarà en funció d’allò estipulat al conveni entre EURECAT i el centre formatiu de l'estudiant.

Les inscripcions es faran mitjançant el formulari disponible al web del programa. El procés d’inscripció i incorporació constarà de 4 fases. El termini de presentació de candidatures, corresponent a la primera fase, finalitza el 31 de maig de 2016.

Si vols saber més: http://eurecat.org/mesqueunafeina/

Consulta les Bases de la convocatòria: http://eurecat.org/wp-content/uploads/2016/05/Bases_Mesqueunafeina_cat.pdf

 


 

Vull treballar a l'estiu, per on començo?


T’agradaria treballar aquest estiu?

Durant l’estiu molts sectors necessiten reforçar personal i és una bona època per trobar una feina de temporada, ja sigui com a primera feina o per anar adquirint experiència laboral. Amb aquestes feines estacionals guanyaràs uns calerons que et poden ajudar en les teves despeses habituals o per anar fent calaix i estalviar.

Entre el 19 d’abril i el 19 de maig l’Ajuntament de Barcelona, amb el recolzament de la Direcció General de Joventut i de moltes altres entitats col·laboradores, organitza la campanya “Treballar a l’estiu 2016” amb sessions informatives i tallers per posar-t’ho més fàcil.

Si t’interessa treballar aquest estiu i no saps per on començar a buscar, aquí trobaràs un seguit de xerrades amb professionals de diferents empreses i entitats que t’explicaran com i quan realitzen la contractació, on publiquen les seves vacants, quins perfils demanden…

Consulta les dates i llocs dels tallers i les sessions informatives a: http://joves.bcn.cat/treballdetemporada/?page_id=17

Si no vols perdre’t cap novetat del Treballar a l’estiu, uneix-te al grup de Facebook https://www.facebook.com/groups/452936698119371/


 

Pujar