#SOMJOVES

Del 14 al 16 de març, vine al Saló de l'Ocupació Juvenil a la Fira de Barcelona

Vols fer el salt al món laboral?

Si ets una persona jove d'entre 16 i 35 anys que busques feina, tot just has acabat els estudis o vols reorientar la teva vida professional, vine al Saló de l'Ocupació Juvenil del 14 al 16 de març al recinte de la Fira de Barcelona.

El Saló  té com objectiu principal donar resposta a totes aquelles necessitats detectades per part de la població jove referent a temes laborals. Pretén ser una plataforma dinàmica, visual i atractiva per totes les persones joves i amb l’objectiu trencar estereotips i esdevenir una font d’oportunitats per totes aquelles persones joves que busquin, estiguin i/o vulguin millorar la seva situació laboral.

Dins del Saló  trobareu diferents espais com:

 • CONEIX:  On hi haurà el Front Office format per recursos municipals i a nivell de Generalitat (Barcelona Activa, Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, SOC, Consorci d’Educació de Barcelona, Fundació Barcelona Formació Professional i Direcció General de Joventut).
 • EXPLORA: On es podrà descobrir oficis i vocacions a través dels gremis. També hi haurà un espai per realitzar el test d’interessos professionals de Barcelona Activa.
 • INSPIRA’T: Estarà format per 90 entitats del tercer sector que presentaran els seus programes d’inserció laboral per joves.
 • INNOVA: Emprenedoria / Networking.  Espai per connectar el teixit associatiu i emprenedor existent i crear un entorn obert i estimulant que aglutini tot el seu potencial, promovent la interdisciplinarietat i obrint nous horitzons.
 • CONNECTA’T: format per 30 empreses col·laboradores on  explicaran com fan els processos de selecció, reclutament i com accedir a les ofertes que tenen.
 • INFORMA’T: Assessorament sobre drets i deures laborals. En aquest espai hi hauran les assessores laborals, entitats sindicals juvenils i el Consell de Joventut de Barcelona (CJB) oferint assessorament i orientació.
 • FORMA’T: Sala de tallers i formació. Es faran tallers i intercanvi de bones pràctiques d’empreses.


Aprofita aquesta gran oportunitat per connectar-te amb empreses, els serveis públics i municipals de recerca de feina i altres joves emprenedors i emprenedores. On hi  trobaràs... Sessions d'assessorament, networking, conferències, workshops i taules rodones.

El Saló és gratuït i només cal registrar-se. No t’ho pensis més i treu la teva entrada!

Trobaràs més informació a www.salocupaciojuvenil.com
 

 


 

Ja saps què estudiar? T’imagines de què vols treballar en el futur?

Cada any, durant els mesos de febrer, març i abril, se celebren arreu del territori diversos salons i fires on t’informaran i assessoraran sobre els estudis que es poden cursar a Catalunya i també fora de Catalunya. Pren nota del calendari d’aquests esdeveniments!

Un dels primers moments decisius (potser el primer) de la teva vida és aquell en què has de decidir de què voldràs treballar quan finalitzis la teva vida acadèmica i, en conseqüència, quins estudis hauràs de fer per aconseguir-ho.

Batxillerat o Formació Professional? Quina carrera escollir? Quines sortides professionals hi ha associades a cada estudi? Potser encara no ho tens prou clar. Aquests salons s’organitzen per ajudar-te a prendre la millor decisió. Alguns d’ells informen i assessoren sobre tots els nivells acadèmics, d’altres estan especialitzats en la formació professional i d’altres t’apropen al món del treball i les empreses. Tot seguit t’informem del calendari per ordre cronològic.

Calendari d’esdeveniments:


A més, en alguns d’aquests salons i fires podràs informar-te sobre la Garantia Juvenil, els requisits per apuntar-t’hi i tot el que t’ofereix aquest programa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil.

I recorda que molts d’aquests esdeveniments tenen descompte amb el Carnet Jove!

No els deixis passar!

 


 

Ja saps què vols estudiar? Coneixes els passos a seguir?

Et donem eines per decidir el teu futur educatiu!

A partir d’ara i durant els propers mesos és el període en què molts joves decidiu què estudiar en el futur i quins són els passos a seguir. Entre els recursos que tens per decidir millor el teu futur acadèmic, hi ha la campanya In-forma’t 2018, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona entre el 29 de gener i el 16 de març.

Des de Joventut, t’ajudem a prendre les decisions sobre el teu futur educatiu, formatiu i acadèmic posant al teu abast recursos i recomanacions per tenir millors eines per decidir el futur.

Pots accedir-hi mitjançant el web jove.cat o informar-te’n de manera presencial a les Oficines Joves o Punts d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

Decideix ben informat i avança cap al teu futur acadèmic!

En aquest àmbit, també volem explicar-te la campanya de l’Ajuntament de Barcelona In-forma’t 2018, que consisteix en una variada oferta d’activitats gratuïtes per conèixer millor les teves opcions acadèmiques, les diferents vies d’accés, els plans d’estudis i les sortides professionals, des de cicles formatius a graus universitaris a més de moltes altres alternatives d’estudis.

L’objectiu d’In-forma’t
En unes dates en què els i les joves us plantegeu quin estudis realitzar el proper curs, l’objectiu d’In-forma’t és reforçar les activitats, serveis i projectes sobre itineraris acadèmics que es realitzen al llarg de l’any: assessoraments personalitzats sobre itineraris d’estudis, acompanyament en la presa de decisions acadèmiques, mentoria amb professionals de diferents sectors i orientació en línia sobre estudis.

ACtivitats en el marc de la campanya
Tallers variats sobre el Treball de recerca, oratòria, tècniques d’estudi o preparació per enfrontar les PAU; xerrades entorn el BatxiBac (batxillerat francès) i altres estudis fora de Barcelona ciutat, beques d’estudis tecnològics i científics per a noies i molt més.

També inclou visites a empreses i entitats on explorar diferents tipus de professions a què et pots dedicar en l’àmbit de les arts escèniques, l’hosteleria i el turisme, la perruqueria i l’estètica, el treball social, l’advocacia…

I activitats per a famílies que esdevindran un espai d’informació i assessorament dirigit a les persones que exerceixen el rol de pare, mare o tutor/a, on poden conèixer el sistema educatiu actual i com acompanyar un/a adolescent en el moment de presa de decisions.

L’In-forma’t està organitzat pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves i els Punts infoJOVE de Barcelona. Enguany la campanya compta amb la col•laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació BCN Formació Professional,Porta22 – Barcelona Activa, el Centre per a Famílies amb Adolescents, elsPunts JIP (Jove Informa’t i Participa), elsPunts ATE (Aquí t’escoltem!), i universitats i centres educatius de Barcelona.

Consulta el programa

Inscriu-te


Més informació:

 

 


 

S'obre la sisena edició dels premis Mobile Learning Awards!

Al teu centre educatiu heu fet algun projecte utilitzant la tecnologia mòbil?
Ets estudiant universitari i has aplicat  l’ús de la tecnologia mòbil a algun projecte educatiu?
Si és així, no ho deixis passar. S'obre la sisena edició dels premis Mobile Learning Awards!


Aquest concurs mostra la cara més educativa del Mobile World Congress. L’objectiu és reconèixer la tasca innovadora i impulsar la integració i els usos de la tecnologia mòbil als centres educatius.

Els centres catalans ja poden participar en el concurs que premia les iniciatives educatives a través de dispositius mòbils, i que s’emmarca dins del programa mSchools. Ja està oberta la inscripció del concurs, que enguany celebra la sisena edició i que està organitzat per la Mobile World Capital Barcelona amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA.

El període d’inscripció s’ha iniciat el passat 12 de desembre i finalitza l’11 de febrer de 2018 a les 12:00 hores. La cerimònia dels Mobile Learning Awards tindrà lloc en el marc del Mobile World Congress, el dijous dia 1 de març de 2018.

Els mSchools Mobile Learning Awards 2018 proposen dues modalitats de concurs:

 • Millors experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals, en què es seleccionaran les millors experiències i propostes d’aula desenvolupades pels docents i estudiants universitaris respectivament, i que tinguin com a objectiu l’ús innovador de les tecnologies digitals.
   
 • Escoles Innovadores en l’Aplicació de les Tecnologies Digitals, amb la finalitat de donar a conèixer les diferents vies d’integració de les tecnologies digitals a tots els centres docents de Catalunya, mitjançant unes propostes concretes de desenvolupament i implementació. També s’incorpora com a finalitat fer visibles les accions que les AMPA/AFA de les Escoles i Instituts de Catalunya duen a terme en el procés d'aplicació de les tecnologies digitals en el seu centre educatiu.

Consulta els terminis i els requisits a:

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Vols emprendre? Tens ganes de conèixer les possibilitats que existeixen?

Coneix el programa Catalunya Emprèn 2017-2020, que promou la formació del talent emprenedor entre els joves

Hi pots trobar suport a la teva iniciativa, la possibilitat de contactar amb persones per parlar del teu negoci o projecte, així com diferents recursos per desenvolupar-lo.

La Generalitat de Catalunya dóna continuïtat al programa Catalunya Emprèn, consolidant una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya.

Entre els principals reptes del programa per als propers quatre anys es troba promoure la formació en emprenedoria entre els joves. Aquest programa diferents iniciatives:

Xarxa Emprèn: ofereix un servei de suport a l'emprenedoria per a la creació d’empreses, on pots trobar informació, assessorament, formació i recolzament en el procés de consolidació del teu projecte.

@EmprenSocial: fomenta l’ecosistema de l’emprenedoria social amb la participació d’entitats i institucions socials.

Aracoop: dona a conèixer el paper de l’economia social i cooperativa com a model empresarial competitiu. Ofereix formació, acompanyament a la internacionalització i assessorament.

Programa Consolida’t: impulsa accions que afavoreixin el treball autònom en el mercat de treball, fent possible creixement i competitivitat al mateix temps.

Start up Catalonia: promou l’acceleració de les start-ups, d’empreses innovadores amb potencial de creixement, mitjançant l’acceleració de les vendes i la internacionalització.

Programa d’Emprenedoria corporativa: afavoreix la connexió entre empreses mitjanes i grans ja consolidades i les start-ups, les persones emprenedores, les investigadores i les petites empreses, per afavorir-ne la col·laboració.

#ServeisPerEmprendre: recull tots el serveis d’emprenedoria actualment existents a Catalunya.

Si tens cap dubte o et cal algun assessorament, contacta amb la teva Oficina Jove més propera:

Pots trobar més informació del programa Catalunya empren a:

 

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

 


 

La Garantia Juvenil: aquesta tardor, més oportunitats!

Apunta't a la Garantia Juvenil!

Coincidint amb l’arrencada del curs 2016-2017, la Generalitat de Catalunya ha donat un nou impuls a la Garantia Juvenil!

Fins ara, ja s’han inscrit al programa més de 46.100 joves catalans, dels quals 18.000 han obtingut un contracte laboral i gairebé 26.000 més han participat (o estan participant) de programes de formació, de pràctiques laborals o d’algun itinerari d’emprenedoria per desenvolupar una idea de negoci.

 

JOVE! Quines novetats t’oferim?

La principal novetat d’aquesta tardor és l’oferta 2.250 contractes de 6 mesos per a joves amb títols universitaris, amb titulacions de cicles formatius mitjà o superior o bé que hagueu obtingut un certificat de professionalitat.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments i entitats sense afany de lucre, arreu del territori, i s’adrecen especialment a aquells joves que intenteu accedir per primer cop al mercat laboral i que esteu buscant una experiència laboral relacionada amb els vostres estudis.

 

Què et cal per poder optar a aquests contractes?

 • Complir els requisits (que pots consultar a http://garantiajuvenil.gencat.cat) i fer la inscripció al sistema de Garantia Juvenil.
 • Acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional (de grau mig o superior), de títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que t’habiliti per a l'exercici professional
 • Complir els criteris que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques
 • Estar inscrit com a persona demandant d'ocupació no ocupada (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si vols més informació sobre aquests contractes et pots adreçar a:

NO HO DEIXIS PASSAR!

 

Pujar