#SOMJOVES

El Grec Festival de Barcelona 2019 ja és aquí!

Vols gaudir dels millors espectacles i activitats? El Grec Festival de Barcelona 2019 ja és aquí i ofereix una programació que inclou una dotzena llarga de propostes pensades per als espectadors i espectadores joves i un munt d'activitats que busquen estimular la participació i connectar-los amb el món de l'escena. No te’l perdis!

El Grec Festival de Barcelona 2019 enceta una línia d’actuació que té per objectiu connectar amb el públic adolescent i jove de la ciutat. A través de la programació d’espectacles i d’activitats paral·leles i participatives, el Grec obre una finestra perquè les noies i els nois de 13 a 20 anys hi descobreixin un món estimulant i suggeridor, noves maneres de gaudir i de viure l’espectacle.

S’hi poden veure des de revisions d'obres de Shakespeare (a càrrec de companyies com Els Pirates Teatre o Parking Shakespeare) a muntatges diferents protagonitzats per actors i actrius joves sortits de l'Institut del Teatre com Flam, de Roger Bernat, o propostes que porten directament la realitat dels nois i noies de la ciutat a l'escenari com Oi Néoi (Els nous), dins del projecte Pi(e)ce.

El #GrecJove va arrencar el 4 de juliol i finalitzarà el 31 de juliol.
 

Programació

Trobareu molts espectacles sobre temes tan relacionats amb els i les joves com la revolució (Intersections, amb un format absolutament innovador), espectacles amb molts anys que segueixen sent tan radicals i sorprenents avui com el primer dia (com el Manes de La Fura dels Baus) o bé muntatges de teatre d'objectes on el creador David Espinosa ens ensenya com explicar uns història sense cap actor ni actriu. Els i les adolescents, d'altra banda, són protagonistes absoluts de Future Lovers, de la innovadora companyia madrilenya La tristura.

De l'estranger arriben propostes radicals i especialment aptes per als joves i adolescents com la radicalíssima trilogia de la nord-americana Nora Chipaumire que formen *N!gga#Punk i 100%POP, o barreges fascinadores de música i activisme (no us perdeu A 24-Decade History of Popular Music, de Taylor Mac) o el circ, especialment jove i renovador, dels australians Gravity & Other Myths i el seu espectacle Backbone.

El #Grecjove inclou també tot d'activitats destinades a fer participar els espectadors: des d'una festa inaugural al Pati de les dones del CCCB amb música, actuacions d'arts de carrer i moltes sorpreses amb un regust estiuenc, a uns Assajos Oberts que permeten descobrir com s'enllesteix un espectacle abans de l'estrena, passant per intervencions artístiques i xerrades post-funció on debatre sobre el que acabem de veure.

Entre les activitats, uns Reptes especialment interessants que desafien els i les joves i adolescents a submergir-se en el món de les arts escèniques, sigui mitjançant un taller "explosiu" d'arts escèniques a càrrec de La tristura, tallers de danses urbanes, tallers per aprendre a fer teatre en espais no teatrals o xerrades i converses pensades per mostrar als públics més joves els secrets més amagats i sorprenents de Shakespeare i les seves creacions.

Afanya’t i no perdis l’ocasió de participar!


Més informació:

Grec Jove
Programa d'activitats #GrecJove (pdf)

 


 

Tens algun projecte definit i tens ganes d’emprendre?

Tens entre 16 i 29 anys, estàs inscrit al programa de Garantia Juvenil  i tens un projecte d’emprenedoria?
Tothom atent, que aquest és el vostre ajut!

Properament el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya convocarà l’ajut econòmic  que té l’objectiu d’iniciar projectes professionals que permetin desenvolupar les capacitats de les persones joves, i començar la teva vida laboral, mitjançant l’autoocupació.


Què és?

La iniciativa d’ocupació juvenil  és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil.

En aquest enllaç trobareu tota la informació de la convocatòria.


A qui va dirigit?

Podran sol·licitar aquests ajuts els i les joves, prèviament inscrits al programa de Garantia Juvenil, que abans de donar-vos d’alta com autònoms, no estigueu ni treballant ni rebent cap acció formativa. L’alta d’autònom pot ser des de l’1 d’octubre de 2018 fins a la data màxima per a la presentació de sol·licituds, prevista per a finals de setembre de 2019. 

Si compleixes els requisits i se t’accepta la subvenció podràs obtenir un import  de fins a 10.000 € per la permanència durant 12 mesos ininterromputs d'alta al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), règim especial que correspongui o mutualitat del col·legi professional corresponent.

Si tens dubtes sobre el teu projecte o sobre la convocatòria no t’ho pensis i demanar assessorament gratuït al servei d’Emprenedoria de l’Oficina Jove de Treball

No esperis més i converteix-te en emprenedor!

 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Has acabat d’estudiar i disposes de temps lliure? Potser és un bon moment per treballar i adquirir més experiència laboral!

Un cop acabats els mesos d’estudis on t’has dedicat a formar-te, t’agradaria tenir la teva primera experiència o ampliar la teva vida laboral per tal de treure uns “calerons” de cara l’estiu? O necessites simplement  pagar-te els estudis de cara l’any vinent?

Aquest estiu, pots viure una gran experiència que t’ajudarà a conèixer gent, aprendre a  treballar en equip i desenvolupar diferents competències  de cara a un futur laboral.

Però abans de començar a cercar feina, és important que sàpigues:


Quin és el teu l’ objectiu: de què vull treballar aquest estiu?

Concretar un objectiu de cara l’estiu a vegades potser un maldecap. Per això, hem de tenir en compte les habilitats i coneixements que tenim i les competències i altres requisits demanats, de tal manera que, el que em demanin a una  feina encaixi amb el meu perfil.

També és important marcar-nos un objectiu assequible per tal que les nostres expectatives s’ajustin a la realitat.

 

Com cercar la teva feina d’estiu?

De cara a l’estiu, és important conèixer el mercat i quins són els sectors que tenen més demanda, com per exemple; el món del lleure, l’hostaleria i turisme, etc.

Per trobar feina en aquests sectors el primer pas és tenir un currículum actualitzat i una carta de presentació (pots consultar tota la informació aquí).

Un cop actualitzat el currículum és important conèixer els portals i/o canals generals i específics.

Per exemple, si vols treballar en el món del lleure, una bona manera de cercar feina és consultar pàgines especifiques com per exemple: Treballar en l'àmbit social, educatiu i cultural,  o pots inscriure’t a la Borsa de Treball Oficina Jove Treball que gestiona ofertes del món del lleure.

També, pots contactar directament amb aquelles entitats que disposen d’una gran quantitat d’empreses col·laboradores tant en el món del lleure, informadors/es, etc. i consultar la borsa de Treball ACELLEC i en el sector de l’hostaleria i/o turisme la Borsa de Treball Pimec.

Si tens qualsevol dubte, pots apropar-te a l'Oficina Jove de Treball on t’orientaran sobre tots els recursos, canals de recerca segons el teu perfil i que tens al teu abast per aconseguir la feina que busques!

No esperis ni un minut més, un estiu diferent és possible!

 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

T’agrada escriure versos? Tens ànima de poeta?

Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries pots presentar la teva obra fins al 14 de juliol de 2019.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoquen per segon any el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra adreçat a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 16 i 30 anys.


Qui pot participar?
El concurs està obert a joves escriptors i escriptores que tinguin entre 16 i 30 anys complerts abans del 31 de desembre de 2019.

 

Com funciona el Certament Art Jove de poesia?

Poden participar poemaris escrits en llengua catalana de temàtica lliure que siguin originals i inèdits i amb una extensió similar a la d’un llibre convencional de poesia (una extensió mínima de 300 versos, o línies si es tracta de poemes de prosa).

El termini per formalitzar la inscripció tanca a les 24:00 hores del 14 de juliol de 2019.

Un dels objectius d’aquest certamen, a banda d’esperonar i fomentar la literatura en llengua  catalana és el d’articular un espai de formació horitzontal que faciliti dinàmiques de coneixement, d’interrelació i de debat amb altres/as escriptors/es amb diversos nivells de trajectòria professional. Per això, el jurat seleccionarà durant el mes d’octubre no tat sols el/la guanyador/a, sinó també els/les finalistes que participaran en una formació de l’1 al 3 de novembre a un alberg de Xanascat de l’Agència Catalana de la Joventut de Catalunya.

En aquesta formació es portaran a terme tallers de recitació, formacions sobre drets d’autor així com diverses iniciatives que ajudin a la formació i a la difusió de la poesia, però també es buscarà generar un espai de trobada i de coneixença.

En quan al/la guanyador/a, es donarà a conèixer en un acte públic durant el mes de novembre de 2019 a les Balears on assistiran tots els/les finalistes.

El premi Art Jove de poesia Salvador Iborra pretén ser una eina de professionalització, atès que, a banda de l’aportació monetària (2.000 euros pel guanyador), una editorial de reconegut prestigi publicarà el poemari seleccionat, que es presentarà a diferents territoris de parla catalana amb l'assistència de la persona premiada.


Més informació

 

 


 

Si tens dificultats per pagar el lloguer del teu habitatge: Ajuts d’Habitatge!

Si necessites ajuda per afrontar el pagament del lloguer, segueix llegint! T’expliquem quines són les línies d’ajut que ofereix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a fer front al pagament de l’habitatge.


S’ofereixen 3 tipus diferents d’ajuts per fer front al pagament de l’habitatge per a les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats i a qui aquest cost pot situar en risc d'exclusió social residencial.

 

 1. Si ets una persona que ha contret deutes en relació amb l’habitatge, pots sol·licitar les Prestacions econòmiques d'especial urgència.

Aquestes prestacions són ajuts a fons perdut que tenen la finalitat de garantir un habitatge a la persona sol·licitant i a la seva unitat de convivència.

Els ajuts estan dirigits a persones físiques residents a Catalunya, amb uns ingressos de la unitat de convivència que no superin els límits establerts a les bases de la convocatòria i que es trobin en risc d’exclusió social residencial per deutes d’impagament (rendes de lloguer o quotes hipotecàries) o a persones que han perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés de desnonament o d’execució hipotecària.

Aquests es poden sol·licitar al llarg de tot l’any de manera presencial a les Borses de mediació per al lloguer social, les Oficines locals d'habitatge, el Consorci de l’Habitatge de Barcelona o l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i la prestació és d’un màxim de 3.000,00€ pel cost del lloguer anual.

 

 1. Si has llogat un pis a través de les borses de mediació, entitats sense ànim de lucre, administracions o entitats públiques i no pots costejar-lo, t’interessen les Prestacions per a col·lectius específics.

Aquests són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

El període de presentació de sol·licituds s’ha de fer presencialment a les Borses de mediació per al lloguer social, les Oficines locals d'habitatge o l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i s’inicia el 25 de gener de 2019 i finalitza el 31 d’octubre de 2019, i l'import de la prestació és de màxim pot ser de 200,00€/mes (2.400,00€ anuals) i mínim de 20,00€/mes (240,00€ anuals).

 

 1. Si tens problemes per pagar el lloguer i estàs dins un sector de població en risc d’exclusió social, mira’t les Subvencions per al pagament del lloguer.

Aquestes subvencions són en règim de concurrència competitiva i serveixen per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer.

Aquests ajuts van dirigits a totes les persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.

El període de presentació de sol·licituds s’inicia el 16 d'abril de 2019 i finalitza el 7 de juny de 2019, i s’ha de fer de forma presencial a les Borses de mediació per al lloguer social, les Oficines locals d'habitatge o l’ Agència de l’Habitatge de Catalunya o a la seu de l’entitat titular o administradora de l’habitatge, i la subvenció cobreix fins al 40% del lloguer anual, sempre i quan no superi els 2.400,00€ anuals

Sol·licita l’ajuda que necessites!

 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Per decidir el teu futur educatiu, l’Agenda

Un dels primers moments decisius de la teva vida és aquell en què has de decidir de què voldràs treballar quan finalitzis la teva vida acadèmica i, en conseqüència, quins estudis hauràs de fer per aconseguir-ho.

Cada any, durant els mesos de febrer, març i abril, se celebren arreu del territori diversos salons i fires on t’informaran i assessoraran sobre els estudis que es poden cursar a Catalunya i també fora de Catalunya.

Batxillerat o Formació Professional? Quina carrera escollir? Quines sortides professionals hi ha associades a cada estudi? Potser encara no ho tens prou clar. Aquests salons s’organitzen per ajudar-te a prendre la millor decisió. Alguns d’ells informen i assessoren sobre tots els nivells acadèmics. D’altres estan especialitzats en la formació professional i d’altres t’apropen al món del treball i les empreses.

 

Calendari d’esdeveniments

Aquí podràs trobar el calendari d’esdeveniments en ordre cronològic. Podràs trobar la informació sobre els salons que estan a punt de celebrar-se arreu de Catalunya (segur que en trobaràs algun ben a prop del teu municipi!) i, tant bon punt es faci pública la informació i les dades de la resta de salons, les anirem actualitzant.

A més, en alguns d’aquests salons i fires podràs informar-te sobre la Garantia Juvenil, els requisits per apuntar-t’hi i tot el que t’ofereix aquest programa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil.

I recorda que en alguns d’aquests esdeveniments hi ha descompte amb el Carnet Jove!

Decideix ben informat! I anota-ho a la teva agenda!

 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Surt de la rutina i treballa aquest estiu a l’estranger!

Edificis, la Barceloneta, les acadèmies d'anglès, els negocis de tota la vida... vols canviar-ho per buildings, afterwork, english school, boss, partners? És possible! I és més fàcil del que et penses!

Pots viure una gran experiència que t’ajudarà a créixer a tots els nivells.  


Abans de començar, tens clars quins aspectes són importants?

Per marxar a treballar a l'estranger, hauràs de fer un seguit de preparatius previs que determinaran la teva estança al país on marxis. Tingues en compte que aquests preparatius variaran segons el país de destí.


Objectius

El primer consell per organitzar i preparar el teu viatge és escriure aquells dubtes en una llibreta i anar concretant-los:

 • Quant de temps vull viure-hi?
 • Conec l’idioma del país?       
 • Quins són els meus objectius personals i professionals?
 • Com m'agradaria enfocar la meva experiència professional?
 • Podré compaginar-ho amb una feina a mitja jornada?
 • Tinc clar de què podria treballar?
 • Quin són els requisits de visat?
 • Necessitaré contractar una assegurança mèdica?

Un cop tinguis definits els objectius, hauràs de tenir en compte que en cada país els costums poden ser diferents. Això pot afectar també als aspectes laborals, com per exemple al tipus de currículum que hauràs de preparar o el format de carta de presentació i/o motivació que em poden requerir. Per exemple,  si vols treballar a països de la Unió Europea, pots consultar els diferents tipus de currículum o carta de motivació que es demanen a la pàgina d’Europass.

És important que facis recerca d’aquest aspectes abans del teu viatge.

 

Currículum i entrevista

El segon consell  és que adeqüis el teu CV a l’idioma i et preparis l’entrevista en l’idioma del país on vols anar.  A la pàgina de My Interview Simulator podràs veure com es preparen les entrevistes en diferents contextos internacionals.

 

Dubtes i preguntes

I el darrer consell és que si tens qualsevol dubte et posis en contacte amb l'Oficina Jove de Treball per assessorar-te, conèixer totes les opcions i les eines necessàries perquè el teu viatge i la recerca de feina sigui el més profitosa possible.


No t’ho pensis més, un estiu diferent és possible!
 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Ajuts al Pràcticum Odisseu

Estàs estudiant i has de fer les pràctiques? Amplia la teva experiència laboral amb els Ajuts al Pràcticum Odisseu

S’obre la convocatòria del programa Ajuts al Pràcticum Odisseu 2019, que ofereix 72 estades de pràctiques remunerades a joves universitaris a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya.

Des de la Direcció General de Joventut, juntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, posen en marxa la tercera edició dels Ajuts al Pràcticum.

Si ets una empresa d’algun dels territoris rurals Leader o una persona jove que estudia un Grau o Màster oficial en alguna universitat del sistema universitari de Catalunya, no tens excusa. Participa!


En què consisteix?

El Pràcticum Odisseu ofereix fins a 72 ajuts de 750€ per a la realització de les pràctiques remunerades a joves estudiants (de Grau o Màster oficial) en empreses situades a municipis rurals. El programa cofinança a les empreses el 50% la realització de les pràctiques. I les pràctiques han de ser d’un mínim 300 hores i s’han de dur a terme entre el mes de maig i setembre de 2019.

L’objectiu és possibilitar que els joves tinguin una primera experiència laboral a territoris rurals, aproximant així el talent jove a les empreses del territori. Aquest Pràcticum contribueix a la finalitat del programa Odisseu, que és fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. Per aquesta raó, els Ajuts al Pràcticum posen en contacte al teixit empresarial del territori i als estudiants universitaris perquè aquests puguin fer pràctiques i així obtenir les primeres experiències laborals.

Comença a experimentar el teu futur!

 

Per a més informació consulta:

 

També pots informar-te dels passos a seguir al web del programa Odisseu o contactar amb: practicum@odisseujove.cat, o bé amb el grup Leader de la teva comarca.

 


 

Si ets un artista, Art Pertot

Sigui quina sigui la teva manera d’expressar-te artísticament, volem que la comparteixis i així tothom pugui gaudir-ne.

Desde Juventut, juntament amb l’Institut Balear de la Joventut, el Département des Pyrénées-Orientales  i l’Associació Inund’ART, creiem en el teu talent com artista i és per això que hem organitzat el certamen Art Pertot.

Tots els artistes d’entre 18 i 30 anys nascuts o residents a Catalunya i les Illes Balears hi estan convidats a participar.


En què consisteix?

Els participants hauran d’intervenir amb la seva obra en 3 territoris diferents entre el mes de maig i el mes de desembre: a Girona (dins el festival Inund’Art), a Palma de Mallorca (en el marc del certamen d’Arts Visuals del programa cultural Art Jove) i a Perpignan (en una exposició col·lectiva a la Maison de la Catalanité).

Aquests hauran de fer un primer viatge per conèixer el context on s’haurà d’inscriure la seva exposició i un segon viatge per a la producció i presentació pública del seu projecte.


Premi

De totes les propostes presentades el jurat en triarà dos: una d’un artista nascut o resident a les Illes Balears i l’altra d’un artista nascut o resident a Catalunya.

Ambdós guanyadors rebran 4.500€ cadascun, en els que s’inclouran els honoraris, les despeses de producció i totes les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció.

Porta el teu art a un nivell superior!


Trobaràs més informació a:

Convocatòria Art Pertot

Bases

Festival inund’Art

 


 

Per decidir el teu futur educatiu, In-forma't

A partir d’ara i durant els propers mesos moltes persones joves valoreu i decidiu què estudiar en el futur i quins són els passos a seguir. Entre els recursos que tens per decidir millor el teu futur acadèmic es troba la campanya In-forma’t, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona del 29 de gener al 2 d'abril.

Des de Joventut t’ajudem a prendre les decisions sobre el teu futur educatiu, formatiu i acadèmic posant al teu abast recursos i recomanacions per tenir millors eines per decidir el futur. Pots accedir-hi mitjançant aquest web o informar-te de manera presencial a les Oficines Joves o Punts d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ).

En aquest mateix sentit, la campanya In-forma’t posa al teu abast una variada oferta d’activitats gratuïtes per conèixer millor les teves opcions acadèmiques, les diferents vies d’accés, els plans d’estudis i les sortides professionals. L’In-forma’t és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ) i els Punts infoJOVE (PIJ) de la ciutat de Barcelona.

Objectiu de l'In-forma't
En unes dates en què els i les joves us plantegeu quin estudis realitzar el proper curs, l’objectiu d'aquesta campanya és reforçar les activitats, serveis i projectes sobre itineraris acadèmics que es realitzen al llarg de l’any, posant a l’abast de tothom un espai físic per descobrir les diferents opcions formatives, així com un espai virtual d’orientació on pots preguntar allò que vulguis.

Tipus d’activitats en el marc de la campanya

 • Sessions informatives, xerrades i tallers sobre cicles formatius, graus universitaris, el Treball de recerca, la selectivitat, l’homologació d’estudis...
 • Visites a empreses i entitats on explorar diferents perfils professionals i poder preguntar tot allò que t’interessa als professionals.
 • Trobades entre estudiants que estudien allò que t’agrada.
 • Activitats per a famílies sobre com acompanyar els fills adolescents en la presa de decisions.
 • Sessions sobre estudis post-obligatoris organitzades a demanda per a centres educatius.

Decideix ben informat.
 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

La creativitat et circula per les venes?

Inscriu-te a la convocatòria Art Jove!

Tens un projecte creatiu i vols portar-lo a terme? Necessites recursos i assessorament per fer-ho? Doncs no dubtis en presentar-te a les convocatòries ART JOVE  que convoca la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta convocatòria dirigida a artistes de entre 16 i 30 anys, compta amb diverses modalitats vinculades a diversos aspectes de la producció en arts visuals: la creació de projectes, la investigació, l’edició d’artista, la intervenció en l’àmbit de la natura i el paisatge i la intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial. Aquestes modalitats es desenvolupen en col·laboració amb els principals museus i centres d’Art del nostre país com són, respectivament, Hangar, centre de producció i investigació d’Arts Visuals pels projectes de creació, MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona pels d’investigació, el Centre d’Art La Panera per les edicions d’artista, Lo Pati Centre d’Art de Terres de l’Ebre pels projectes vinculats al paisatge i el Museu Nacional d’Art de Catalunya pels que fan referència al patrimoni.

Així mateix també es convoquen dues beques per realitzat una residència a HISK, Higher Institute of Fine Arts de Gant (Bèlgica), un centre de referència a nivell europeu pel que fa a la formació de joves artistes. Aquestes beques permetran als artistes seleccionats incorporar-se i participar en el seu programa de formació post-acadèmica durant un mes.

Finalment, també es concedeixen dues beques de mediació de projectes i dues més amb el suport d’ACVIC per a projectes de mediació a través de l’educació per joves de 18 a 35 anys.

El termini per a presentar projectes finalitza el dilluns 22 d’octubre. Així mateix, el dimecres 3 d’octubre s’atendran a la pròpia Sala d’Art Jove les consultes que es puguin tenir respecte a la convocatòria i a les seves diverses modalitats.

La Sala d’Art Jove és un programa de l’Agència Catalana de la Joventut pensat per a l’experimentació artística i la investigació, on es faciliten recursos  per a la formació, la professionalització i la transferència social del treball dels joves creadors. Amb tot els projectes seleccionats mitjançant les diverses convocatòries, es conformarà la programació de la Sala d’Art Jove durant l’any 2019, concretat tant en les exposicions com en les activitats que s’adrecen a joves creadors, estudiants i al públic en general.


Pots trobar tota la informació a www.saladartjove.cat
 

 


 

Tens menys de 30 anys? Estàs inscrit a la Garantia Juvenil (o pensaves apuntar-t’hi)?

Fa temps que tens un projecte en ment, però et manquen els € per posar-lo en marxa?

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un ajut econòmic per tal de facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys acollits al Programa de Garantia Juvenil, mitjançant l'autoocupació.

Qui ho pot sol·licitar?
Poden sol·licitar aquests ajuts els joves menors de 30 anys, prèviament inscrits al programa de Garantia Juvenil, que es donin d'alta com a treballadors autònoms des de l'1 d'octubre de 2017 fins a la data màxima de presentació de sol·licituds de subvenció, 15 d’octubre de 2018.

Com fer la sol·licitud?
El termini de presentació de sol·licituds és del 20 de juliol fins al dia 15 d’octubre de 2018. La sol•licitud s’ha de fer de forma telemàtica aquí.

L’import de la subvenció serà de 9.900,00 euros per a persones joves inscrites a la Garantia Juvenil que romanguin de forma ininterrompuda durant 12 mesos d’alta al RETA o règim alternatiu.

Vols saber més?
Des de la Direcció General de Joventut organitzem sessions informatives, en col•laboració del Servei d’Entitats d’Economia Social i Autoempresa, sobre la convocatòria. Aquestes sessions estan adreçades tant a joves com a professionals que estigueu interessats en conèixer la convocatòria  i els seus requisits.

Les sessions informatives programades són:  

Trobaràs més informació sobre els ajuts aquí.

No ho deixis passar!

 

 


 

T’agrada escriure? Sovint et sorprens escrivint versos en un tovalló de bar?

Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries pots presentar la teva obra fins al 15 d’octubre de 2018.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col•laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoquen el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra adreçat a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 16 i 30 anys.

Qui pot participar?
El concurs està obert a joves escriptors i escriptores que tinguin entre 16 i 30 anys el 31 de desembre de 2018.

Com funciona el Certament Art Jove de poesia?
El treball, de temàtica lliure, ha de ser original i inèdit, i es presentarà anònimament mitjançant pseudònim.
L’extensió de l’obra ha de ser similar a la d’un llibre convencional de poesia i ha d’estar escrita en llengua catalana.
El termini per formalitzar la inscripció tanca a les 24.00 hores del 15 d’octubre de 2018.
El premi pretén ser una eina de professionalització, atès que, a banda de les aportacions monetàries (2.000 euros pel primer premi i 500 pel segon), una editorial de reconegut prestigi publicarà el poemari guanyador, que es presentarà a diferents territoris de parla catalana amb l'assistència de la persona premiada.

Els membres del jurat, designats per l’organització, es reuniran durant el mes de novembre per deliberar i donaran a conèixer la seva decisió durant la setmana del 17 a 23 de desembre de 2018.

Qui era Salvador Iborra? Per què un premi amb el seu nom?
Salvador Iborra i Mallol va ser un poeta, periodista i docent valencià que va treballar com a corresponsal literari per al Diari de Balears i com a docent a instituts de Cerdanyola del Vallès i Matadepera. Va publicar tres obres poètiques, Un llençol per embrutar (2003), Les entranyes del foc (2005), que va rebre el premi Domènec Perramon de poesia i Els cossos oblidats (2009) guardonada amb el premi Jaume Bru i Vidal. L’any 2011, quan només tenia 33 anys, va morir apunyalat davant del seu pis a Barcelona, a causa d'una discussió pel robatori d'una bicicleta a un amic seu.

El certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra vol ser un homenatge a la figura del poeta valencià i que va veure truncada la seva trajectòria professional massa jove. A més, un dels objectius del concurs, a banda d’esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, és el d’articular un espai de formació horitzontal que faciliti dinàmiques de coneixement, d’interrelació i de debat amb altres escriptors amb diversos nivells de trajectòria professional. En aquests espais formatius, participaran els finalistes del certamen que, a més,  viatjaran durant el mes de desembre a Palma per assistir a la final del certamen on es donarà a conèixer el nom de les persones guanyadores.

Més informació

 

 


 

Vols treballar aquest estiu? Aprofita aquesta època de l’any per a guanyar experiència laboral!

Coneixes quins son els  sectors amb més demanda durant l’estiu? I els diferents canals per cercar feina? Coneixes els passos que cal seguir?

Des de l’Oficina Jove de Treball t’ajudem, t’assessorem i t’acompanyem en aquest camí.  Abans de començar, et recomanem aquests 5 tips per realitzar una recerca amb èxit:

 1. Com sóc? Com em veuen? Quines habilitats i competències tinc? El teu entorn et pot ajudar en aquesta fase d’autoconeixement.
 2. De què vull treballar? Analitza el mercat de treball: En quins sectors hi ha feina? Quins requisits demanen? De què puc treballar?
 3. Treballa’t les eines necessàries: CV i carta de presentació.
 4. Tingues una actitud positiva i constant.
 5. Practica l’entrevista de feina. Investiga l’empresa: quines preguntes em poden fer? Quines preguntes puc fer jo?


En el següent enllaç, trobaràs algunes feines de temporada, així com una descripció per tal de saber en què consisteixen i com poder accedir-hi. Recorda que aquestes feines sempre són temporals, de jornada completa, parcial o per hores.

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/feines_d_estiu_i_treball_temporal/


L’Oficina Jove de Treball és un servei adreçat a joves menors de 35 anys, pensat especialment per facilitar el teu accés al mercat de treball, aconseguir la teva inserció laboral i vetllar per les teves condicions professionals.

Si tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres!

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/oficina_jove_de_treball/


No ho dubtis i aprofita aquest estiu al màxim!
 

 


 

Treu-li suc a aquest estiu, treballa o forma’t en l’educació en el lleure!

L’estiu és un bon moment per fer coses noves, una d’elles és per a capacitar-te com a monitor o per a treballar en el camp de l’educació en el lleure. Treballar en activitats de lleure o fer cursos intensius de monitor o de director d’activitats de lleure infantil i juvenil és una bona oportunitat per créixer a nivell personal i professional.


Treballa en el món del lleure

Els diplomes de director i de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, t’habiliten per poder treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure.

Aquesta feina la pots fer, de manera remunerada, en el sector de l’educació en el lleure, especialment durant l’estiu, on hi ha una demanda creixent de persones titulades degut a les vacances escolars. També pots trobar ocupació durant l’any en menjadors escolars, activitats extraescolars, centres diaris d’educació en el lleure...

De juny a setembre l’oferta d’activitats de lleure s’incrementa considerablement i hi ha més demandes de monitors i directors en casals, colònies, campaments, rutes, camps de treball, ludoteques, establiments amb animació turística...

La feina en l’àmbit de l’educació en el lleure està regulada pel Conveni col•lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural.
Pots contactar amb entitats o empreses que organitzin aquesta mena d’activitats per saber si busquen personal o tenen alguna borsa on et puguis apuntar.

Més informació a:


Forma’t com a Monitor/a o Director/a

Si t’interessa el món de l’educació i t’agrada dinamitzar i ser protagonista d’una manera global en el creixement personal d’infants i d’adolescents a les seves activitats en el temps de lleure pots inscriure’t als cursos intensius de director/a o de monitor/a d’educació en el lleure que durant l’estiu organitzen les escoles d’educadors en el lleure.

La única condició que se’t demana és que tinguis 18 anys complerts al moment d’iniciar el curs.

Les escoles d’educació en el lleure d’arreu de Catalunya, reconegudes per la Direcció General de Joventut, tenen una variada oferta de cursos i moltes programen intensius d’estiu.

I recorda que pots convalidar part dels mòduls del curs de director amb estudis universitaris i amb dos anys d’experiència en el món del Lleure (700h mínim). Consulta-ho a les escoles de lleure.

Més informació a:

 

 


 

T’agrada la música? Cantes en català o occità i tens el teu propi grup?

Si és així, ja et pots apuntar al Kastanya.cat, sigui quin sigui el teu estil!


Què és Kastanya.cat?
És la 3a edició del projecte de foment del català i l'occità a través de la música. És una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Lleida Televisió que vol fomentar l’ús de la llengua catalana mitjançant la música, i alhora promocionar grups musicals que canten en català o occità, en el marc de la tradicional festa de la Castanyada. La iniciativa està oberta a músics de qualsevol estil i edat, tant amateurs com músics amb discos al mercat. L'activitat compta amb la col•laboració de l'Escola de Música l'intèrpret i la sala Cotton Club de Lleida.

 

En què consisteix?
Aquesta iniciativa, que no és cap concurs, gira al voltant de dos elements bàsics:

 1. Un gran concert final a la sala Cotton Club de Lleida, el diumenge 11 de novembre.
 2. Set programes de televisió, d'uns 25 minuts de durada cadascun, que serviran per presentar els grups participants. S’emetran per Lleida Televisió al llarg de les set setmanes anteriors al concert i es penjaran al seu web. En cada programa es presentaran dos o tres grups que assajaran tutelats per un músic de primera línia que els farà de mentor. Els enregistraments dels programes de televisió previs al concert es faran en dissabte, el mes de setembre.


Quins requisits cal complir per participar-hi?

 1. Interpretar tots els temes en català o occità
 2. La participació dels grups és totalment desinteressada i no comporta cap contraprestació econòmica per cap concepte
 3. El temps màxim d’actuació de cada grup durant el concert no podrà superar els 20 minuts, incloent-hi el temps d’ajustament dels instruments.


Com inscriure-s’hi i fins quan?
Per formalitzar la inscripció caldrà que feu arribar el formulari que trobareu a la pàgina de les bases a jjardanuy@gencat.cat. El termini d'inscripció estarà obert tot el mes de maig.

 

Podeu seguir tota l'actualitat i el desenvolupament del projecte a través del seu lloc web o del facebook del projecte!

Fes sentir la teva veu i aprofita per donar-te a conèixer!

Més informació a:

 

 


 

Assegura’t el moment!

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, ha posat en marxa una campanya de sensibilització per conscienciar de la importància de la prevenció de riscos tant en l'àmbit personal com en el laboral.

Cada dia pots viure un situació de risc que cal prevenir i evitar.

 • Quan estiguis davant d’una pantalla recorda separar-te’n uns 50 cm! La il•luminació i evitar els reflexes també són importants!
 • Si repeteixes molt una acció, ves amb compte! Procura canviar els moviments i les postures, per exemple, quan utilitzis el ratolí o el teclat del mòbil.
 • Ves canviant l’activitat! Descansa de tant en tant! Et sentiràs millor.
 • No portis massa pes i aixeca càrregues amb ajuda, amb els equips adequats i amb la postura correcta!
 • No corris per arribar a l’hora, surt amb el temps necessari! Conduir qualsevol vehicle o caminar sense seguir les normes pot tenir conseqüències greus per tu i pels altres!
 • Planifica’t i organitza’t! L’estrès no és un bon company!
 • Treballa en equip, aprendràs més, tindràs més bons resultats i viuràs una bona experiència!
 • Demana i informa’t de tot allò que desconeixes o  que has de saber per fer bé la feina i protegir-te. Davant de qualsevol dubte demana informació, hi tens tot el dret!
 • Quan utilitzis productes químics llegeix sempre les etiquetes del producte i segueix les instruccions!
 • Si utilitzes auriculars, vigila amb el volum!

Tens molta més informació a http://treball.gencat.cat/ca/ambits/seguretat_i_salut_laboral/promocio_i_campanyes/28-abr/2018/campanya-joves/

Prevenir assegura el teu present i millora el teu futur!

#caprisc

 

 


 

Ets estudiant universitari? T'interessa fer les pràctiques en el medi rural?

Obrim les inscripcions al Pràcticum Odisseu, on t'oferim 45 places de pràctiques universitàries remunerades en empreses de municipis rurals.

La Generalitat de Catalunya posa en marxa per tercer any els ajuts Odisseu, que van adreçats a aquells estudiants universitaris que desitgeu realitzar pràctiques remunerades en empreses situades al món rural.

La durada de les pràctiques és de mínim  300 hores,  a realitzar fins el proper setembre de 2018.

Pots presentar la  teva sol·licitud fins el 15 de maig de 2018 al web www.odisseujove.cat.

El programa pot representar una primera experiència laboral, que complementa la teva formació i et prepara per al mercat laboral, oferint-te l’oportunitat de contactar amb el teixit empresarial de territori rural.
 

En el procés de selecció d’estudiants, i amb l’objectiu de fomentar l’arrelament al territori i frenar el despoblament de les àrees rurals, es valorarà la voluntat dels participants a quedar-se a viure a  la zona on han realitzat les pràctiques  una vegada acabades.

Pel que fa a la selecció de les empreses participants en el programa, un criteri important és la voluntat d’incorporar laboralment l’estudiant una cop finalitzada  l’estada en pràctiques a l’empresa.

Després de dues edicions del programa, s’han atorgat un total de 55 ajuts a empreses i institucions de diferents sectors productius com el turístic, el tècnic-industrial, o l’agrònom. I la taxa d’inserció laboral dels joves a les empreses ha estat del 28%!

No ho dubtis i inscriu-te a: www.odisseujove.cat


Més de 10.500 joves participants
El programa d’ajuts al Pràcticum Odisseu és una iniciativa en el marc més ampli del programa Odisseu, iniciat el 2011. Durant aquests darrers set anys, més de 10.500 joves han participat en les accions del programa en algun dels territoris rurals.

El programa està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural, la Direcció General de Joventut i l’ Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Generalitat de Catalunya), a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, i amb la col•laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.
 

 


 

Ei, jove! Et sona el ‘Sona 9’?

Tens un grup o ets solista i vols participar en la 18a edició del concurs de maquetes que organitza la plataforma musical Sona 9? És molt fàcil. Només has de registrar-te al web del concurs i publicar un mínim de tres cançons originals en català al teu perfil del web. Recorda que tens temps fins al 15 d'abril!

Per guanyar el concurs has de superar diverses proves a l'estudi i en directe dividides en diverses fases: concerts preliminars, taller de producció de directe, proves semifinals, fase final i gran final (3 finalistes). La gran final se celebrarà el 14 de novembre a la sala Luz de Gas a Barcelona.

Pots optar als següents premis:

Premi Sona 9
Si ets el millor o la millor solista (o sou el millor grup) del concurs guanyaràs el premi Sona 9 i gaudiràs d’una gravació i edició d’un disc amb un productor professional, faràs una gira de concerts per Catalunya, signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia que esculli el grup ( o solista), portada a la revista Enderrock del mes d’agost del 2019, una campanya de difusió als mitjans del concurs i accés a la radiofórmula d’iCat, un cop s’hagi publicat el disc.

Premi Joventut, segon lloc en la classificació
Et permetrà enregistrar un CD-EP en un estudi professional, fer una minigira de 3 concerts promocionals per diferents festivals de Catalunya i comptar amb una campanya de difusió als mitjans del concurs.

Premi Èxit, tercer lloc en la classificació
Podràs gravar un single amb 2 cançons i comptar amb una campanya de difusió als mitjans del concurs.

Premi de Votació Popular
Està dotat amb 1.000€ en material musical. Enguany es decidirà el mateix dia de la final, on les tres candidatures finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.

Premi Cases de la Música
S’atorgarà al grup amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya.

Aquest premi, gestionat per les Cases de la Música, consisteix en un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, que inclou uns packs d’accions amb l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical, que inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació.

El Sona9 2018, està organitzat per el Grup Enderrock, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i Generalitat de Catalunya. Compta amb el suport del Govern de les Illes Balears, l'Illenc i Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura, i la Fundació SGAE, amb el patrocini d’Estrella Damm.
 

Si t’agrada la música i vols que soni, participa en el concurs!
Informa't a www.enderrock.cat/sona9

 

 


 

Ja saps què estudiar? T’imagines de què vols treballar en el futur?

Cada any, durant els mesos de febrer, març i abril, se celebren arreu del territori diversos salons i fires on t’informaran i assessoraran sobre els estudis que es poden cursar a Catalunya i també fora de Catalunya. Pren nota del calendari d’aquests esdeveniments!

Un dels primers moments decisius (potser el primer) de la teva vida és aquell en què has de decidir de què voldràs treballar quan finalitzis la teva vida acadèmica i, en conseqüència, quins estudis hauràs de fer per aconseguir-ho.

Batxillerat o Formació Professional? Quina carrera escollir? Quines sortides professionals hi ha associades a cada estudi? Potser encara no ho tens prou clar. Aquests salons s’organitzen per ajudar-te a prendre la millor decisió. Alguns d’ells informen i assessoren sobre tots els nivells acadèmics, d’altres estan especialitzats en la formació professional i d’altres t’apropen al món del treball i les empreses. Tot seguit t’informem del calendari per ordre cronològic.

Calendari d’esdeveniments:


A més, en alguns d’aquests salons i fires podràs informar-te sobre la Garantia Juvenil, els requisits per apuntar-t’hi i tot el que t’ofereix aquest programa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil.

I recorda que molts d’aquests esdeveniments tenen descompte amb el Carnet Jove!

No els deixis passar!

 


 

Ja saps què vols estudiar? Coneixes els passos a seguir?

Et donem eines per decidir el teu futur educatiu!

A partir d’ara i durant els propers mesos és el període en què molts joves decidiu què estudiar en el futur i quins són els passos a seguir. Entre els recursos que tens per decidir millor el teu futur acadèmic, hi ha la campanya In-forma’t 2018, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona entre el 29 de gener i el 16 de març.

Des de Joventut, t’ajudem a prendre les decisions sobre el teu futur educatiu, formatiu i acadèmic posant al teu abast recursos i recomanacions per tenir millors eines per decidir el futur.

Pots accedir-hi mitjançant el web jove.cat o informar-te’n de manera presencial a les Oficines Joves o Punts d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

Decideix ben informat i avança cap al teu futur acadèmic!

En aquest àmbit, també volem explicar-te la campanya de l’Ajuntament de Barcelona In-forma’t 2018, que consisteix en una variada oferta d’activitats gratuïtes per conèixer millor les teves opcions acadèmiques, les diferents vies d’accés, els plans d’estudis i les sortides professionals, des de cicles formatius a graus universitaris a més de moltes altres alternatives d’estudis.

L’objectiu d’In-forma’t
En unes dates en què els i les joves us plantegeu quin estudis realitzar el proper curs, l’objectiu d’In-forma’t és reforçar les activitats, serveis i projectes sobre itineraris acadèmics que es realitzen al llarg de l’any: assessoraments personalitzats sobre itineraris d’estudis, acompanyament en la presa de decisions acadèmiques, mentoria amb professionals de diferents sectors i orientació en línia sobre estudis.

ACtivitats en el marc de la campanya
Tallers variats sobre el Treball de recerca, oratòria, tècniques d’estudi o preparació per enfrontar les PAU; xerrades entorn el BatxiBac (batxillerat francès) i altres estudis fora de Barcelona ciutat, beques d’estudis tecnològics i científics per a noies i molt més.

També inclou visites a empreses i entitats on explorar diferents tipus de professions a què et pots dedicar en l’àmbit de les arts escèniques, l’hosteleria i el turisme, la perruqueria i l’estètica, el treball social, l’advocacia…

I activitats per a famílies que esdevindran un espai d’informació i assessorament dirigit a les persones que exerceixen el rol de pare, mare o tutor/a, on poden conèixer el sistema educatiu actual i com acompanyar un/a adolescent en el moment de presa de decisions.

L’In-forma’t està organitzat pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves i els Punts infoJOVE de Barcelona. Enguany la campanya compta amb la col•laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació BCN Formació Professional,Porta22 – Barcelona Activa, el Centre per a Famílies amb Adolescents, elsPunts JIP (Jove Informa’t i Participa), elsPunts ATE (Aquí t’escoltem!), i universitats i centres educatius de Barcelona.

Consulta el programa

Inscriu-te


Més informació:

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Vols emprendre? Tens ganes de conèixer les possibilitats que existeixen?

Coneix el programa Catalunya Emprèn 2017-2020, que promou la formació del talent emprenedor entre els joves

Hi pots trobar suport a la teva iniciativa, la possibilitat de contactar amb persones per parlar del teu negoci o projecte, així com diferents recursos per desenvolupar-lo.

La Generalitat de Catalunya dóna continuïtat al programa Catalunya Emprèn, consolidant una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya.

Entre els principals reptes del programa per als propers quatre anys es troba promoure la formació en emprenedoria entre els joves. Aquest programa diferents iniciatives:

Xarxa Emprèn: ofereix un servei de suport a l'emprenedoria per a la creació d’empreses, on pots trobar informació, assessorament, formació i recolzament en el procés de consolidació del teu projecte.

@EmprenSocial: fomenta l’ecosistema de l’emprenedoria social amb la participació d’entitats i institucions socials.

Aracoop: dona a conèixer el paper de l’economia social i cooperativa com a model empresarial competitiu. Ofereix formació, acompanyament a la internacionalització i assessorament.

Programa Consolida’t: impulsa accions que afavoreixin el treball autònom en el mercat de treball, fent possible creixement i competitivitat al mateix temps.

Start up Catalonia: promou l’acceleració de les start-ups, d’empreses innovadores amb potencial de creixement, mitjançant l’acceleració de les vendes i la internacionalització.

Programa d’Emprenedoria corporativa: afavoreix la connexió entre empreses mitjanes i grans ja consolidades i les start-ups, les persones emprenedores, les investigadores i les petites empreses, per afavorir-ne la col·laboració.

#ServeisPerEmprendre: recull tots el serveis d’emprenedoria actualment existents a Catalunya.

Si tens cap dubte o et cal algun assessorament, contacta amb la teva Oficina Jove més propera:

Pots trobar més informació del programa Catalunya empren a:

 

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

 


 

La Garantia Juvenil: més oportunitats!

Apunta't a la Garantia Juvenil!

La Generalitat de Catalunya ha donat un nou impuls a la Garantia Juvenil!

Fins ara, ja s’han inscrit al programa més de 46.100 joves catalans, dels quals 18.000 han obtingut un contracte laboral i gairebé 26.000 més han participat (o estan participant) de programes de formació, de pràctiques laborals o d’algun itinerari d’emprenedoria per desenvolupar una idea de negoci.

 

JOVE! Quines novetats t’oferim?

La principal novetat d’aquesta tardor és l’oferta 2.250 contractes de 6 mesos per a joves amb títols universitaris, amb titulacions de cicles formatius mitjà o superior o bé que hagueu obtingut un certificat de professionalitat.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments i entitats sense afany de lucre, arreu del territori, i s’adrecen especialment a aquells joves que intenteu accedir per primer cop al mercat laboral i que esteu buscant una experiència laboral relacionada amb els vostres estudis.

 

Què et cal per poder optar a aquests contractes?

 • Complir els requisits (que pots consultar a http://garantiajuvenil.gencat.cat) i fer la inscripció al sistema de Garantia Juvenil.
 • Acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional (de grau mig o superior), de títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que t’habiliti per a l'exercici professional
 • Complir els criteris que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques
 • Estar inscrit com a persona demandant d'ocupació no ocupada (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si vols més informació sobre aquests contractes et pots adreçar a:

NO HO DEIXIS PASSAR!

 

Pujar