#SOMJOVES

Ets jove i t’interessa trobar feina a la Noguera?

No ho dubtis i vine al Networking d’ocupació del 16 de juny!

Si ets jove de la Noguera o d’un altre territori i vols trobar feina en aquesta comarca t’interessa aquesta jornada de Networking d’ocupació jove que farem el proper 16 de juny, al Casal Lapallavacara, a Balaguer.

La jornada durarà tot el matí i podràs participar de diferents activitats per millorar les teves oportunitats d’ocupació en aquest territori!

Primer, hi haurà una xerrada formativa sobre Com plantejar les nostres propostes amb èxit, a càrrec de Jordi Urgell López, expert en coaching i formació d'alt impacte.
Després podràs participar d’un espai interactiu amb empreses de diferents sectors que busquen incorporar gent al seu equip. Seran taules sectorials on podràs interlocutar directament amb les empreses.
En tercer lloc, hi haurà una segona xerrada breu sobre Com fer networking de forma productiva.
I per acabar, hi haurà un esmorzar dinàmic per facilitar el networking entre els i les joves i les empreses, que tindrà també un espai d’entrevistes.

A dia d’avui ja hi ha empreses inscrites que desenvolupen la  seva activitat professional a sectors diversos com l'hostaleria, la informàtica, la restauració i els serveis socials, entre d'altres; i busquen joves com tu per poder incorporar a la seva activitat.

L’activitat és gratuïta però cal que t’inscriguis prèviament, com a molt tard el dia 13 de juny.

On et pots inscriure?:


Aquesta acció es realitza en el marc del projecte Odisseu que té per objectiu promoure i facilitar el retorn del talent jove cap al medi rural, donant a conèixer als i les joves les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin o no originaris d’aquests. A través de diferents activitats, el programa Odisseu connecta joves, empreses i recursos de promoció econòmica i desenvolupament local dels territoris rurals. Es tracta d’un programa impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

 


 

PRÀCTICUM ODISSEU: TALENT JOVE ALS TERRITORIS RURALS

Ets un jove universitari amb ganes de fer pràctiques relacionades amb els teus estudis? Moltes empreses tenen ganes de conèixer-te i donar-te aquesta oportunitat! Participa al Pràcticum Odisseu!


QUÈ VOLEM
Incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques a les empreses rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial, així com el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals


PERFIL DE LES PRÀCTIQUES

 • Durada: mín. 300 hores
 • Remuneració: mín. 5€/hora (2,5€/hora d’ajut)
 • Quan: entre març i setembre de 2017
 • On: a 40 empreses i/o institucions de zones rurals


LES PRÀCTIQUES EN EMPRESA ODISSEU PERMETEN

 • Conèixer des de dins la tasca que realitzen empreses on posteriorment en la majoria de casos existeix la possibilitat d'incorporació laboral.
 • Participar en pràctiques universitàries remunerades amb un mínim de 5e/h les quals es realitzen en conveni amb la teva universitat i, per tant, et convalida crèdits de pràctiques.
 • Realitzar pràctiques en empreses situades en territoris rurals és una forma d’expressar el compromís personal amb el territori, i obtenir una oportunitat de formació laboral i incorporació al mercat de treball.


Si estàs interessat/da en realitzar pràctiques universitàries dins del nostre programa, pots consultar totes les ofertes fins al moment disponibles al web o bé contactant a practicum@odisseujove.cat o 973 481 644. Recordar que actualitzem ofertes cada dos dies a mesura que ens arriben! Tens temps fins a l'1 de juny per inscriure't, no deixis que se t'escapin!

SI BUSQUES PRÀCTIQUES UNIVERSITÀRIES REMUNERADES, INSCRIUTE-TE JA!

 


 

Ets jove? Ets Atípic? Si vols posar en marxa idees amb impacte positiu, no ho dubtis meś!

Què és Atipics?
Atípics és un programa d'emprenedoria per a joves d'entre 18 i 29 anys residents a Catalunya que vulguin posar en marxa idees amb impacte positiu.

En què consisteix Atípics?
Atípics seleccionarà 20 joves a Catalunya que vulguin posar en marxa idees amb impacte positiu
Has de presentar-te a la convocatòria d'Atípics que estarà oberta des del 13 de març fins al 12 d'abril a www.atipics.cat

Els 20 joves Atípics seleccionats s'anunciaran el 19 de maig, i aquests hauran d'estar inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil almenys des d'un dia abans que comenci el programa, el 6 juny 2017.

Com funciona?
Els joves Atípics participaran durant set mesos en un programa intensiu d'acompanyament amb el qual aconseguiran construir un projecte sòlid i posar-lo en marxa amb més garanties d'èxit.

Al llarg del programa gaudiran d'una metodologia de formació i orientació 100% experimental que garanteix un procés transformador per a ells i per als seus projectes.

Gran part del programa serà residencial i consistirà en 12 trobades en les quals els emprenedors i les emprenedores conviuran un total de 48 dies a l'Alberg de Cabrera de Mar, pertanyent a la Xanascat,, amb l'objectiu d'afavorir la 'co-creació' i el desenvolupament d'una xarxa sòlida i duradora.

Els participants tindran l'oportunitat de presentar en públic el seu projecte al DemoDay, i 10 d'ells rebran un premi de 3.000 € cadascun per invertir en el llançament del seu projecte.

A més, Verkami  allotjarà les campanyes de crowdfunding que cada un dels 20 participants desenvoluparà a partir del mes d'octubre d'aquest any, un cop hagin construït un projecte sòlid durant els mesos de juny a setembre.

Al programa estan involucrats més de 40 professionals de prestigi, entre docents, mentors i inspiradors, tots ells pertanyents a l'àmbit de l'emprenedoria responsable.

El programa està produït per Roots for Sustainability està impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, a través de la iniciativa del Fons Social Europeu de Garantia Juvenil. A més compta amb el suport de Bankia i la col•laboració de la Direcció General de Joventut.

Més informació a:

 

 


 

Vols emprendre? Tens ganes de conèixer les possibilitats que existeixen?

Coneix el programa Catalunya Emprèn 2017-2020, que promou la formació del talent emprenedor entre els joves

Hi pots trobar suport a la teva iniciativa, la possibilitat de contactar amb persones per parlar del teu negoci o projecte, així com diferents recursos per desenvolupar-lo.

La Generalitat de Catalunya dóna continuïtat al programa Catalunya Emprèn, consolidant una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya.

Entre els principals reptes del programa per als propers quatre anys es troba promoure la formació en emprenedoria entre els joves. Aquest programa diferents iniciatives:

Xarxa Emprèn: ofereix un servei de suport a l'emprenedoria per a la creació d’empreses, on pots trobar informació, assessorament, formació i recolzament en el procés de consolidació del teu projecte.

@EmprenSocial: fomenta l’ecosistema de l’emprenedoria social amb la participació d’entitats i institucions socials.

Aracoop: dona a conèixer el paper de l’economia social i cooperativa com a model empresarial competitiu. Ofereix formació, acompanyament a la internacionalització i assessorament.

Programa Consolida’t: impulsa accions que afavoreixin el treball autònom en el mercat de treball, fent possible creixement i competitivitat al mateix temps.

Start up Catalonia: promou l’acceleració de les start-ups, d’empreses innovadores amb potencial de creixement, mitjançant l’acceleració de les vendes i la internacionalització.

Programa d’Emprenedoria corporativa: afavoreix la connexió entre empreses mitjanes i grans ja consolidades i les start-ups, les persones emprenedores, les investigadores i les petites empreses, per afavorir-ne la col·laboració.

#ServeisPerEmprendre: recull tots el serveis d’emprenedoria actualment existents a Catalunya.

Si tens cap dubte o et cal algun assessorament, contacta amb la teva Oficina Jove més propera:

Pots trobar més informació del programa Catalunya empren a:

 

 


 

Jove! Vols participar en un càsting?

La productora Setmàgic Audiovisual en coproducció amb Televisió de Catalunya i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona estan treballant en l’actualitat en el projecte “SEXIS”.

Què és SEXIS?

SEXIS és un webdoc, és a dir, una web amb contingut de vídeo interactiu tipus documental  sobre la sexualitat en adolescents.

Aquest webdoc es podrà veure a través de la pàgina web de Televisió de Catalunya i pretén ser una eina d’informació i consulta pels joves, feta pels propis joves. Ha de ser un recurs amè, senzill i didàctic que permeti informar-se i aprendre sobre la sexualitat, així com trencar tabús i estereotips i que en definitiva ajudi a tots els joves.

Què busquem?

Joves entre 15 i 17 anys, de qualsevol població, de qualsevol origen, religió, classe social, o condició física, que vulguin parlar de sexualitat de forma natural, sense complexos i que vulguin ajudar a altres joves a través de les seves opinions i reflexions.  

És igual si has tingut alguna experiència sexual o no, lo important es que vulguis participar en un projecte educatiu i transformador.

I com es farà això?

No estareu sols, un equip de psicòlogues us ajudaran i guiaran en el procés a través de preguntes, jocs i reflexions que us faran.

M’interessa!

Tant si vols rebre més informació com apuntar-te, envia un e-mail a info@setmagic.com amb els teu nom i cognoms, edat i població on vius.

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

 


 

La Garantia Juvenil: aquesta tardor, més oportunitats!

Apunta't a la Garantia Juvenil!

Coincidint amb l’arrencada del curs 2016-2017, la Generalitat de Catalunya ha donat un nou impuls a la Garantia Juvenil!

Fins ara, ja s’han inscrit al programa més de 46.100 joves catalans, dels quals 18.000 han obtingut un contracte laboral i gairebé 26.000 més han participat (o estan participant) de programes de formació, de pràctiques laborals o d’algun itinerari d’emprenedoria per desenvolupar una idea de negoci.

 

JOVE! Quines novetats t’oferim?

La principal novetat d’aquesta tardor és l’oferta 2.250 contractes de 6 mesos per a joves amb títols universitaris, amb titulacions de cicles formatius mitjà o superior o bé que hagueu obtingut un certificat de professionalitat.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments i entitats sense afany de lucre, arreu del territori, i s’adrecen especialment a aquells joves que intenteu accedir per primer cop al mercat laboral i que esteu buscant una experiència laboral relacionada amb els vostres estudis.

 

Què et cal per poder optar a aquests contractes?

 • Complir els requisits (que pots consultar a http://garantiajuvenil.gencat.cat) i fer la inscripció al sistema de Garantia Juvenil.
 • Acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional (de grau mig o superior), de títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que t’habiliti per a l'exercici professional
 • Complir els criteris que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques
 • Estar inscrit com a persona demandant d'ocupació no ocupada (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si vols més informació sobre aquests contractes et pots adreçar a:

NO HO DEIXIS PASSAR!

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Presenta’t als Premis Recerca Jove 2016!

Tens entre 14 i 23 anys?
Has fet un bon treball de recerca i no vols que es quedi en un calaix?

Presenta’l als Premis Recerca Jove 2016!

L’ Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya posa en marxa els Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2016).
Es premien els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l'esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d'altres valors.

Aquest premi vol distingir l'esforç dels i les alumnes de segon cicle d'ensenyament secundari obligatori i dels i les alumnes d'educació postobligatòria i també recompensar la tasca dels centres d'educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria.

Qui es pot presentar?

 • els i les alumnes d’educació secundària, de forma individual o en grup, que tingueu entre 14 a 23 anys d’edat i que estigueu fent el segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior.
 • els centres d'ensenyament secundari.

Fins quan et pots presentar?
El termini presentació sol·licituds és del 24 de maig fins el 22 de setembre de 2016 (inclòs) per a tots els cursos.

Entra i coneix tots els detalls dels Premis de Recerca 2016 a: http://jovecat.gencat.cat/ca/detalls/ActivitatAgenda/Premis-Recerca-Jove-2016#Preus

L’any 2015 es van lliurar 75 premis, de 750 euros cadascun, als millors treballs.
Si vols conèixer els passos a fer per a presentar-te, entra aquí!

No ho dubtis més i presenta el teu treball de recerca!

Pujar